enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2916
EURO
34,8081
ALTIN
2.406,67
BIST
10.215,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Salı Açık
18°C
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Trabzon’da fındık üreticilerine 20 bin fidan dağıtıldı

Trabzon’da fındık üreticilerine 20 bin fidan dağıtıldı
08.01.2021 09:45
1
A+
A-

Trabzon Ticaret Borsasınca (TTB) yürütülen Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, üreticilere 20 bin fındık fidanı dağıtıldı.

TTB Meclis Başkanı Selahattin Arslantürk, yaptığı yazılı açıklamada, geleneksel ocak yöntemi yerine, verim ve kalitenin artmasını sağlarken maliyeti de düşüren tek gövdeli dikim sistemini teşvik etmek amacıyla 2 yıl önce başlatılan çalışmalara bu yıl da devam edildiğini belirterek, bu kapsamda temin edilen 20 bin fidanın üreticilere bir hafta içinde ücretsiz dağıtıldığını aktardı.

Arslantürk, 2019 yılı Ekim ayında bazı Ziraat Odaları’nın da desteğiyle Araklı, Arsin, Yomra, Ortahisar ve Beşikdüzü ilçelerinde budama ve tek gövde dikim sistemiyle ilgili olarak üreticilerle toplantı yaparak uygulamalı bilgiler aktarıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bahçelerde yapılan bu toplantılarda üreticilerden aldığımız talepler doğrultusunda verim ve kalitesi yüksek olan Yomra sivrisi denilen çeşitten fidanlar temin ettik. Bu fidanları tek gövde sistemi ile dikmeyi taahhüt eden üreticilerimize ücretsiz olarak dağıttık. Nasıl dikim yapmaları gerektiği konusunda ekim ayında bilgilendirme yapılmıştı. Ancak bunun dışında borsamızın internet sitesinde görüntülü olarak dikim anlatılıyor.”

Dağıtılan 20 bin fidan ile 500 dönümlük alanda tek gövde dikim şeklinin yapıldığını vurgulayan Arslantürk, önümüzdeki dönem bunu bin dönümlük alanda gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Projeye destek veren Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç de birlik olarak fındığı üretimden tüketime kadar bir bütün kabul ederek verimli politikalara destek verdiklerini vurguladı.

AA konulu porno

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.