enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİMLERE DEVAM EDİYOR
04.05.2024 14:13 | Son Güncellenme: 03.05.2024 12:14
19
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, belediye personelinin daha verimli hizmet verebilmesi için yürüttüğü eğitim çalışmalarına devam ediyor.

2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği içerisinde belediye personeline ‘Öfke ve stres kontrolü (kriz yönetimi), kadına yönelik şiddetle mücadele ve ihbar mekanizması’ konulu eğitim verildi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda personel katılırken, psikologlar Sonnur Horos ve Azize Doğu bilgilendirmelerde bulundu.

ÖNEMLİ OLAN ÖFKEYİ KONTROL ETMEK
Eğitimci Psikolog Sonnur Horos, öfke kontrolü yöntemleri, problemi kabul etmek, iletişim becerisini geliştirmek, aşırı uçtaki kelimeleri yumuşatmak, davranışsal yöntemler, duygusal yöntemler, stres, olumlu düşünmek gibi birçok konuyu ayrıntılı bir şekilde katılımcılara aktardı. Ayrıca programda uygulamalı olarak nefes egzersizleri ve kademeli kas gevşetme hareketleri yapıldı. Psikolog Horos, “Önemli olan, öfkelenmemek değil, öfkenin sonunda verdiğimiz tepkileri kontrol etmektir” diyerek programı tamamladı.

ŞİDDETİN TOPLUMSAL ETKİLERİ
Eğitimci Psikolog Azize Doğu ise katılımcılara şiddet nedir, kadına yönelik şiddet nedir, kadına yönelik şiddetin biçimleri, fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, cinsel şiddet, tek taraflı ısrarlı takip, siber şiddet, şiddete maruz kalan üzerindeki etkileri, çocuklar üzerinde etkileri, kadına yönelik şiddetin toplumsal etkilerini ayrıntılı olarak anlattı. Psikolog Azize Doğu, ayrıca şiddet mağdurlarının yönlendirileceği mekanizmaların ulaşılabileceği numaraları ifade etti. Program soru ve cevap şeklinde tamamlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.