enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2069
EURO
35,1096
ALTIN
2.475,73
BIST
10.211,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Trabzon’da giysi ve ayakkabılar geri dönüştürülecek

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi tarafından, “Kullanılmış Giysi-Ayakkabı Geri Dönüşüm Projesi” başlatıldı.

Trabzon’da giysi ve ayakkabılar geri dönüştürülecek
07.11.2018 11:37
14
A+
A-

Trabzon’da, “Kullanılmış Giysi-Ayakkabı Geri Dönüşüm Projesi” başlatıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, “çöpe atma geri dönüşüme kazandır” sloganıyla başlattıkları “Kullanılmış Giysi-Ayakkabı Geri Dönüşüm Projesi” kapsamında kamu binaları, okullar, meydan, sokak ve alışveriş merkezi gibi vatandaşların kolay erişebileceği 50 noktaya kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini toplamak için anlaşmalı firma tarafından kumbaralar monte edildiğini belirtti.

Kumbaralarda toplanan giysilerin anlaşmalı firmalara teslim edilerek yeniden iplik ve lif haline getirilip ekonomiye kazandırılacağını vurgulayan Genç, şunları kaydetti:

“Böylece ekonomimiz için hammadde ihtiyacı sağlanarak bu tür atıkların depolanması sorunu da ortadan kaldırılmış olacak. Türkiye henüz geri dönüşüm konusunda istenilen oranlara gelemedi. Şu anda çöplerimizin sadece yüzde 1’ini geri dönüştürüp ekonomiye kazandırıyoruz. Gelişmiş ülkelerde bu oran çok daha yükseklerde. Atıkların geri dönüştürülmesi hammadde ihtiyacının sağlanması açısından çok önemli bir hale gelmiştir. Geri dönüşüm, çöplerin depolanması sorununu da önemli ölçüde ortadan kaldırarak çevre kirliliğini de önlemiştir. Bu nedenle vatandaşlarımızda geri dönüşüm bilincini oluşturmak için bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirerek bu alanda ciddi bir mesafe kat ettik. Vatandaşlarımızdan ricamız, kullanmadıkları giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini geri dönüşüm kumbaralarına atarak ekonomimize katkı sağlasınlar.”

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.