enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2185
EURO
34,9950
ALTIN
2.444,36
BIST
10.677,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
22°C
Trabzon
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C

Trabzon spor yapıyor

Yaz okulu neşe dolu.. Yaz tatilinde Trabzon’da binlerce genç spor tesislerine koştu

Trabzon spor yapıyor
25.07.2018 11:19
0
A+
A-

Trabzon’da 5-18 yaş arası çocuk ve gençlerin yaz tatilini en iyi geçirmesi, sağlıklı bir birey olarak yetişmesi, teknoloji bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılması amacıyla düzenlenen yaz spor okulları dolup taşıyor. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 29 ayrı branşta açtığı okullara 7 bine yakın kişi katılırken, belediyeler ve kulüplerin açtığı kurslara katılımın da eklenmesiyle Trabzon’daki yaz ayında spor yapan çocuk ve gençlerin sayısı 15 bini aşıyor.

FAYDASI ÇOK

Yaz spor okullarında uzman antrenörler eşliğinde 5-18 yaş arası öğrencilerin spor yaparak hem tatilin tadını çıkardığını, hem de yeni arkadaşlar edinip eğlendiğini ifade eden İl Müdürü Birdal Öztürk, “Yaz aylarında ailelerin çocuklarını buraya yönlendirmeleri çok önemli. Bu okulları sadece çocukların boş zamanlarını geçirdiği bir aktivite olarak değerlendirmemeliyiz. Çünkü spor yapmak, çocukların hem eğlenmelerine, hem de sağlıklı yetişmeleri ve sosyalleşmelerine de katkı sağlıyor” diye konuştu.

YILDIZ ADAYLARI

Trabzon’da Avrupa çapında çok sayıda modern tesis bulunduğunun altını çizen Müdür Öztürk, uzman antrenörlerin yaz okullarına katılan yetenekli çocukları belirleyerek spor havzasına kazandırdığına da dikkat çekti. Birdal Öztürk, “Çok sayıda yetenekli sporcu bu okullarda tespit ediliyor, uygun branşlarda eğitime tabi tutuluyor. Böylece belki de kaybolacak olan özel yetenekler gün ışığına çıkartılıp Türk sporuna yıldız adayları kazandırılıyor. Hedefimiz bütün çocukları sporla buluşturmak” dedi.

İŞTE BRANŞLAR: Atıcılık, atletizm, basketbol, badminton, bisiklet, bocce, boks, jimnastik, güreş, hentbol, voleybol, yüzme, tekvando, judo, karate, halter, hokey, satranç, futbol, masa tenisi, halk oyunları, yelken ve özel sporcular için etkinlikler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.