enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Açık
20°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

“FİSKOBİRLİK ve TMO’nun piyasada olması üreticiye yaradı”

Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Yaşar İbaş, fındık üreticisinin ürününü değerlendirme sürecinde FİSKOBİRLİK ve Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) izlediği politikaya göre hareket ettiğini, birlik ve ofisin piyasada olmasının üreticiye yaradığını söyledi.

“FİSKOBİRLİK ve TMO’nun piyasada olması üreticiye yaradı”
20.11.2018 15:38 | Son Güncellenme: 20.11.2018 16:58
5
A+
A-

Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Yaşar İbaş, fındık üreticisinin ürününü değerlendirme sürecinde FİSKOBİRLİK ve Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) izlediği politikaya göre hareket ettiğini belirterek, “Birlik ve Ofisin piyasada olması üreticimize yaradı.” dedi.

İbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayında piyasaya giren FİSKOBİRLİK’in ardından TMO’nun da 1 Kasım itibarıyla fındık alımına başladığını anımsattı.

Her iki kurumun da alım yapmasının çiftçiler için alternatif oluşturduğunu dile getiren İbaş, “FİSKOBİRLİK ve TMO’nun alımlarını sürdürmesi piyasayı özellikle fiyat açısından olumlu etkiledi. Her iki kurum tüccara alternatif oldu. Çiftçimiz ürününü değerlendirme sürecinde FİSKOBİRLİK ve TMO’nun izlediği politikaya göre hareket etti. Birlik ve Ofisin piyasada olması üreticimize yaradı.” diye konuştu.

İbaş, TMO’nun alım kriterlerinin revize edilmesini istediklerini de belirterek, şunları kaydetti:

“Gerek bölge milletvekilleri gerekse TMO yetkilileriyle sık sık görüşerek taleplerimizi ilettik. TMO, alımlarda yüzde 5 kırık ve yüzde 3 çürük kriterleri uygulamakta ve bu da mağduriyetlere neden olmaktadır. Ofis burada ticari mantıkla hareket etmemeli ve geçtiğimiz yıl olduğu gibi her gelen ürünü almalı. Biz çürüğün yüzde 5’e, çatlağın da yüzde 7’ye çıkarılmasını istiyoruz. Böylelikle çiftçimiz mağduriyet yaşamamış olur.”

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.