enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2699
EURO
34,6390
ALTIN
2.412,80
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

“Önde Trabzon gidecek ki diğerleri de onunla birlikte gelsin”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da hemşerilerine 2019 seçimlerini işaret ederek, “Önde Trabzon gidecek ki diğerleri de onunla birlikte gelsin” dedi, önemli mesajlar verdi.

“Önde Trabzon gidecek ki diğerleri de onunla birlikte gelsin”
26.03.2018 09:24
3
A+
A-

AK Parti Trabzon 6. Olağan İl Kongresi, dün Hayri Gür, Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. On binlerce vatandaşın büyük ilgi gösterdiği kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyaya önemli mesajlar verirken, Trabzon’a yapılan, yapılacak olan ve yapımı devam eden projelerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o açıklamaları:

Hesapları Alt Üst Edelim

Trabzon 16 Nisan halk oylamasında yüzde 66’lık ‘Evet’ oranıyla Türkiye ortalamasının çok üzerinde seviyeye ulaştı. Trabzon’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Trabzonlu tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde 2019 seçimleri var. 3 seçim yaşayacağız. Bir yerel, iki parlamento, üç Cumhurbaşkanı.Bu 3 seçime biz şimdiden çok büyük gayret ortaya koymamız lazım ki hesapları alt üst edelim. Buna hazır olmamız lazım.

Bizim Muhabbetimiz Başkadır

Trabzon’dan bu seçimde çok daha büyük destek bekliyorum. Çünkü Trabzon sadece Trabzon değil, Trabzon Türkiye’de bir Trabzon. Trabzon en önde olacakki, diğerlerinide çekip getirsin. Şayet Trabzon 2019’da Karadeniz gibi coşmazsa, bizim kimseye diyecek bir sözümüz kalmaz. Bizim milletimizle olan muhabbetimiz bambaşkadır. Dünyadaki milyonlarca kardeşlerimizle gönül bağını kuruyoruz.

Son Nefesimize Kadar…

Trabzon Türküsü var. “Ben seni sevduğumi, dünyalara bildirdim” biz Trabzon’u, Karadeniz’i, Türkiye’yi sevdiğimizi dünyalara bildirdikçe bu uğurda neleri göze aldığımızı gösterdikçe birilerinin kaşları eğiliyor. Bizim bu ülkeye bu milletimize olan sevgimiz son nefesimize kadar asla durmayacak. Çünkü biz sizlere kara sevda ile tutkunuz. Samsun’dan Sarp’a bu arada tüneller Karadeniz’in dili. Bunlar konuşuyor zaten. Bizim anlatmamıza gerek yok… Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum.

Kaybedecek Saniyemiz Yok

Mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, bizim işimiz var. Yapacağımız çok şey var. Kardeşlerim hiç kimse merak etmesin. Kimsenin yokluğu, bu ülkede he hangi bir eksikliği ortaya çıkarmaz. Bu ülkeye hizmet edecek elhamdülillah, çok yetişmiş insanımız var. Türkiye’nin kaybedeceği bir saniyesi bile yoktur.

2014 Yılından Bu Yana…

Savunma sanayiinde yıllarca bu ülkede ciddi anlamda iş yapılmamış. 2014 yılından beri gerçekleştirdiğim hamleler olmasa şu operasyonların hiç birin yapamazdık. Ciddi eksiklikler, sabotajla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Zırhlı taşıyıcılarımızı, silahlarımızı, insansız hava araçlarımızı yapıyoruz, silahlı insanlar hava araçlarımızda yapıyoruz. Diyoruz ki bize silahlı insansız hava aracı verin. Diyorlar ki ‘Olmaz’ Silahsız verin. Diyorlar ki kongreden izin çıkmadı. Sağ olsunlar bizi bundan yapar hale getirdi. Hem de nerden biliyor musunuz? Sürmene’den… Bugün itibariyle etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3 bin 747, Hem Afrin, hem de Irak.

Ferhat’a Dağlar Dayanmaz

AK Parti olarak 15 sene önce bu yola çıktığımızda, Karadeniz sahil yolunun yüzde 36’sı yapılmıştı.AK Parti ise bu yolu tamamladı. Biz Ferhat’ız, Ferhat. Ferhat’a dağlar dayanmaz. Ferhat Şirin’e ulaştı. Dağları deldik. Çünkü biz milletimize aşığız. Milletimize sevdalıyız. Neşet Ertaş, ‘Aşkınan çalışan yorulmaz’ diyor. Biz de aşkınan çalıştık, yorulmadık. Yorulmayacağız. Çünkü bizim bu ülkede yapacağımız çok iş var. Milletimizi inşallah muassır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.”

Onlar Yıktılar Biz Yapmaya Gittik

Mehmetçik’in kar, kış demeden terörle mücadele ettiğine işaret eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Gençlik yıllarımızda, zaten şu anda da yaşlı değiliz ya mitingler yapardık. Derdik ki ben onu biraz değiştirdim şimdi. ‘Kar, boran, fırtına, sükun bulacak. Sana PYD/YPG selam duracak’. Evelallah, olan o. Kararlılıkla, azimle, hamdolsun. Mehmetimizi görüyorsunuz, o çocukları okşuyor. Sadece çocukları değil, hayvanları da okşuyor. O kedileri sevişlerini falan görüyorsunuz. Hepsine giyeceklerini, yiyeceklerini, her şeylerini götürüp oralarda dağıtıyoruz. Onlar bombalarla her yeri yıktılar. Onlar yıkmaya, biz ise yapmaya, ihyaya geldik. Farkımız bu.”

İşte Dev Yatırımlar

2’inci Üniversite Akçaabat’a

15 yılda Trabzon’a, 21 katrilyonluk yatırım yaptık. KTÜ ülkemiz sınırlarını aşıp Uluslararası alanda kendini kabul ettirmiş Yüksek Öğretim Kurumu… Şimdi Trabzon’a yeni bir devlet üniversitesi kuruyoruz. Akçaabat’ta kurulacak bu yeni üniversitesiyle Trabzon yüksek öğrenim alanında yeni bir imkana daha kavuşacak. Avni Aker’in Yerine Şehir Parkı Yıllarca Trabzonspor’un başarılarına şahitlik eden Avni Aker’in yerine güzel bir şehir parkı ve takımımızın, Trabzon hatıralarını yaşatacak, inşallah bir müzeyi orada kurmuş olacağız. Bunun için kaybedilecek vaktimiz yok. Beton yığınlarından bıktık artık. Trabzon’a kazandırdığımız 41 bin seyirci kapasiteli Şenol Güneş Stadı ise uluslar arası düzeyde bir tesis olarak şehrimize hizmet ediyor. 900 Yataklı şehir hastanesi.. 45 tesisi şehrimize kazandırdık. Bir de Trabzon’a 900 yatak kapasiteli şehir hastanesini kuruyoruz. Hazırlıkları süren bu hastaneni en kısa sürede temelini atılacağını inanıyorum. Proje çalışmaları devam ediyor. TOKİ vasıtası ile yaptığımız 7 bin 900 konutta çehremizi değiştirdi.

Erzincan- Trabzon Demiryolu

Erzincan Trabzon arasında yapacağımız yeni demiryolu şehrimizin cazibesini arttıracak bir başka konu.. Trabzon Havalimanı ülke çapında öneme sahip bir tesis. Trabzon Limanını, balıkçı barınakları ile donatırken inşa ettiğimiz yan limanı ile bölgemizin turizm potansiyeline yeni ivme açtık.

TAKA

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.