enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
26°C

Başkan Genç, arkeoloji müzesini hayata geçireceğiz

Başkan Genç, arkeoloji müzesini hayata geçireceğiz
08.06.2024 10:35
54
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 14. Uluslararası Sanat Günleri’nin açılışına katıldı. Sanata ve sanatçıya çok önem verdiklerini belirten Başkan Genç, “Tarihi kadim medeniyetlerin süzülerek gelip geçtiği bu güzel şehrimizde bu dönem arkeoloji müzesini de inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Sanatevi’nin düzenlediği 14. Uluslararası Sanat Günleri açılış ve etkinlik programına katıldı. Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

KÜLTÜR SANAT MERKEZİ YAPILACAK
Trabzon’da yapmayı planladıkları sanat merkezlerine dikkat çeken Başkan Genç, “Bu işler kolay olmuyor. Emekle ve fedakarlıkla oluyor. Biz de elimizden geldiği kadar projenin paydaşı olalım, olmayalım, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehrimizi ulusal veya uluslararası arenada öne çıkaran bu tür faaliyetlere destek olmaya devam edeceğiz. Bu şehir bir sanat şehridir. Sanatın önde olduğu bir şehir ve sanatçı yetiştiren bir şehirdir. Bizler, metrekaresine en fazla sanatçı düşen şehir sözünün altını doldurmamız lazım. Bunu büyük bir gururla söylüyorum. Şimdi epeyce bir mesafesini aldık. Trabzon’umuzun bir tane değil iki tane kültür sanat merkezi ihtiyacı var. Bir tanesini Avni Aker’in olduğu bölgede iki dönümlük bir alanda planlıyoruz. Onunla ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Orada daha butik tarzda bir kültür sanat merkezi olacak. Hedefimiz bütün kültürel ve bütün sanatsal disiplinlerin eş zamanlı olarak icra edilebileceği büyük bir kültür sanat merkezi inşa etmek” diye konuştu.

MÜZELERLE TARİHİ GELECEĞE AKTARIYORUZ
Trabzon’un yaşanabilir şehirler arasında 10. sırada olduğunu hatırlatan Genç, “Trabzon birçok yönüyle beraber yaşanabilir şehirlerde 10. sırada. Bu işin içerisinde kültür, sanat ve birçok değer var. Onun için bu özelliklerimizi, güzelliklerimizi, değerlerimizi daha da zenginleştireceğiz. Bu alanlara daha çok hizmet ederek geleceğe taşımak gibi bir sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz var. Bu şehirdeki bütün faaliyetler bu şehrin değerleri, bu şehrin güzellikleri, özellikleri şehrimizin güzel insanları içindir. Ziyaretçilerimiz bu şehre geldiğinde sadece doğal güzelliklerimizle değil kültürümüzle ve tarihimizle de tanışmak istiyor. O nedenle müze projelerimizi hayata geçirdik. Kent müzemizi, basın müzemizi ve tarih müzemizi şehrimize kazandırdık. Tarihi kadim medeniyetlerin süzülerek gelip geçtiği bu güzel şehrimizde bu dönem arkeoloji müzesini de inşallah hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR FESTİVALİ DÜZENLENİYOR
Trabzon’da 22-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Kültür Yolu Festivali ile ilgili de konuşan Başkan Genç, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız geçen yıl Trabzon dahil sadece yedi şehirde Kültür Yolu Festivali yaptı. Trabzon olmazsa olmaz. Bu yıl bu sayıyı 16’ya çıkardı. Yine bir tanesi Trabzon. 22 Haziran’da inşallah festival başlayacak. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a buradan teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

SANAT KURULU KURACAĞIZ
Başkan Genç, kurmayı planladıkları Sanat Kurulu ile ilgili bilgi vererek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Büyükşehir Belediyemiz, Sanatevimiz başta olmak üzere kültür insanlarımızla, tarih insanlarımızla, sanat insanlarımızla faaliyetleri daha profesyonel ve sürdürülebilir bir şekilde yürütebilmek amacıyla Kültür, Sanat ve Tarih Kurulu kurma düşüncemiz var. İnşallah sizlerin desteğiyle bunu da hayata geçirip bu işe daha profesyonel manada el atacağız.”

AMACIMIZ FARKLI BİR ANLAYIŞ GETİRMEK
Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ise, “Amacımız sanatsal hareketliliğin yoğun yaşandığı şehrimizde sanat etkinliklerine farklı bir anlayış getirmek. Sanatevi olarak sanatın tüm renklerini bir araya getiren uluslararası sanat günlerini, daha geniş kapsamlı ve uzun soluklu sanat günlerine dönüştürmek istiyoruz. Bunu kentimizin sahiplenmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.