enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
14°C
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Açık
18°C
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Üçlü protokolün birinci aşaması tamamlandı

Üçlü protokolün birinci aşaması tamamlandı
20.11.2022 08:41 | Son Güncellenme: 18.11.2022 14:37
2
A+
A-

18 Mayıs 2022 tarihinde, Acil servislerin sorunları tespiti ve acil servis çalışanlarının iletişim eğitimi işbirliği protokolü, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU ve Trabzon İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan USTA’ nın katılımlarıyla gerçekleştirilmişti. Protokol kapsamında, Trabzon ili genelindeki hastanelerin acil servis hizmetlerinin kalitesini arttırmak için hastane acil servislerinin sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla bir bilimsel çalışma planlanmıştı.
Bilimsel araştırma, Trabzon’daki Sağlık Bakanlığı, Üniversite ve Özel hastane acil servilerinde çalışan 408 sağlık çalışanının katılımıyla gerçekleştirildi. Çalışma bulgularına göre, acil servilerde, acil olmayan hastaların müracaatlarına bağlı bir hasta yoğunluğu oluştuğu ve buna bağlı olarak acil servislerde fiziki, personel ve teknik yetersizlikler ile iletişim sorunlarının yaşandığı tespit edildi.
Çalışma bulguları, Müdürlüğümüzde hastane acil servis yöneticileriyle yapılan bir toplantıda paylaşılarak tartışıldı ve acil servis yetkililerin katkıları doğrultusunda “Acil Servis Hizmetleri Stratejik Eylem Planı Önerisi” geliştirildi.
Bilimsel Çalışma Sonuç Raporu ve Stratejik Eylem Planı önerisi bugün, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Hakan USTA, Destek Hizmetleri Başkanımız Sayın Dr. Erdem ŞEN, Sayın Prof. Dr. Sedat BOSTAN ve Sayın Doç. Dr. Emre ASLAN’ ın katılım sağladığı toplantıda, bilimsel araştırma yürütücüsü Sayın Prof. Dr. Sedat BOSTAN tarafından İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Hakan USTA’ ya teslim edilerek üçlü protokolün birinci aşaması tamamlandı.
Protokolün ikinci aşamasında, bilimsel araştırma sonuçlarından hareketle, acil servis çalışanlarına yönelik yönetişim ve işletişim eğitimlerinin yapılması için bir hizmet içi eğitim programı planlanarak, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Hakan USTA tarafından emeği geçenlere teşekkür edildi ve sağlık çalışanlarımızın refahını arttırmak amacıyla yapılacak olan bundan sonraki çalışmalarda başarı dileklerinde bulundu.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.