enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1939
EURO
35,0099
ALTIN
2.504,48
BIST
11.063,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
19°C
Trabzon
19°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Çok Bulutlu
20°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C

Trabzon’da, Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidanlar toprakla buluşturuldu

Trabzon’da, Milli Ağaçlandırma Günü’nde fidanlar toprakla buluşturuldu
11.11.2021 14:42
6
A+
A-

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yer aldığı bölgede düzenlenen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında fidanları toprakla buluşturmak için toplumun tüm kesimlerinden paydaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Türk milletinin kadim geçmişinde, kültüründe, geleneğinde ve inancında ağacın ayrı bir yeri olduğuna dikkati çeken Ustaoğlu, “Temiz bir hava için ağaç dikin diyoruz, geleceğe nefes için ağaç dikin diyoruz, fidanlarımızı toprakla buluşturalım diyoruz. Çocuklarımızın geleceği için yapacağımız en anlamlı işin ağaç dikmek olduğunu hep birlikte yüksek sesle haykırıyor ve bunu, bu tip etkinliklerle toplumun her kesimiyle paylaşmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Ustaoğlu, yapılan bir araştırmaya göre yetişkin bir çam ağacının, 40 kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksiti bir saatte oksijene dönüştürdüğünü kaydederek, şöyle devam etti:

“Yani bir hektar çam ormanı yılda 30 ton oksijen üretiyor. Ne kadar önemli olduğunu buradan altını çizerek vurgulamak istiyorum. Ağaç dikmenin bu öneminin dışında hepimizin sosyal hayatında, beden ve ruh sağlığımızda da ormanların ne derece faydalı olduğunu, gürültü kirliliği başta olmak üzere erozyon ve bölgemizde en fazla yaşadığımız toprak kaymalarını önleme anlamında ağaç dikmenin ne derece önemli olduğunu hepimiz biliyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Trabzon’u daha yaşanabilir, daha yeşil ve güzel bir hale getirebilmek için gayretle çalıştıklarını, çevre ve altyapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirterek, Trabzon’da yeşili koruyan, yeşili daha da arttıran çalışmalara ağırlık verdiklerini aktardı.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz da yıl sonuna kadar Trabzon’da 841 bin, bölge genelindeki sorumluluk sahaları olan Rize, Bayburt ve Gümüşhane ise 1 milyon 260 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler, vatandaşlar ve öğrencilerle fidan dikti. Törende sembolik olarak 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinlikte, nisan ayında Konya’da eğitim uçuşu sırasında Türk Yıldızları’na ait NF-5 uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’in adına da fidan dikildi.

Vali Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Adem Şen, şehidin eşi Nurcan, çocukları Kaan ve Kayra ile yakından ilgilendi, fidan dikimi ve sulamalarına yardımcı oldu.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.