enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Vali Aziz Yıldırım, KTÜ’nün 69. Kuruluş Yıl Dönümü ve Bilim, Kültür, Sanat Haftası Etkinliklerine Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, KTÜ’nün 69. Kuruluş Yıl Dönümü ve Bilim, Kültür, Sanat Haftası Etkinliklerine Katıldı
21.05.2024 10:51
65
A+
A-

KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İl Protokolü, akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yıldırım “Üç çeyrek asra yaklaşan, geçmişiyle ülkemizin en önemli üniversiteleri arasında yerini alan Karadeniz Teknik Üniversitesinin öğretim elemanları, öğrencileri ve çalışanları bugün bu kıymetli geçmişe katkı sunmuş olmanın haklı gururunu yaşamaktadırlar.
Ülkemizin dördüncü üniversitesi olarak kurulan Karadeniz Teknik Üniversitesi, kurulduğu tarihten bu yana yetiştirdiği yüz binlerce kalifiye insan ile ülkenin siyasetine, bürokrasisine, sanayisine, ar-ge çalışmalarına, sağlığına, eğitimine, savunma sanayine, ekonomisine, tarımına, turizmine ve daha birçok alanına hizmet etmiş, ülkemizin medeniyet ve kalkınma hamlelerine büyük bir güç katmıştır. Köklü tarihiyle dünyada ve ülkemizde yaşanan dönüşümlere ve değişimlere yakından tanıklık eden, Türkiye’nin medeniyet ve kalkınma yolculuğuna çok değerli katkılarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi, yurt içinde ve dışında her zaman saygın bir konuma sahip olmuştur. KTÜ, nitelikli akademisyen kadrosu, bilimsel araştırma ve çalışmaları, çok sayıda öğrencisi, binlerce mezunu ve yerleşkesiyle ülkemizin özgün bir bilim yuvasıdır. Üniversitemizin, Türk bilimine dünya çapında saygınlık kazandıran bilimsel çalışma ve araştırmalarından büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.” dedi.

Üniversitede okuyan öğrencilere de hitap eden Vali Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı. “Şartlar oluşturulduğunda, her zaman en iyisini yapmak, ülkenize ve insanlığa yararlı olmak arayışı içinde olacağınızdan kuşku duymuyoruz. Sizlerin canlılığı ve coşkusu, bizleri güçlü kılmakta, daha güzel yarınlara ulaşma yolundaki umutlarımızı artırmaktadır. Üniversitede öğreneceğiniz bilgiler sizleri yaşama hazırlayacağı gibi, geleceğinizi de yönlendirecektir. Sizlerin yetişmesi yalnızca üniversite öğretimiyle sınırlı kalmamalıdır. Sizlere sunulan imkânların değerini bilmeli, eğitimin yaşam boyu sürecek bir etkinlik olduğunu unutmadan, okumalı, araştırmalı, sorgulamalı, kendinizi her alanda yetiştirmelisiniz.
Üniversite öğrencisi, millî değerlerini iyi bilen, evrensel değerleri benimseyen, bilgiye, düşünceye saygılı, kendine güvenen, düşüncelerini çekinmeden açıklayan bir yaklaşımda olmalıdır. Yeniliklere ve değişimlere açık olmalı, teknolojik gelişmeleri yakından izlemeli, ülke ve dünya sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmalısınız. Kendinize güvenmeli, uygulamalarınız, çağdaş kimliğiniz ve çalışmalarınızla Milletimize güven vermeli, Atatürk’ün emaneti Cumhuriyet’in geleceğe taşınması için, sorumluluklarınızın bilinciyle hareket etmelisiniz. Türkiye’mizin temel niteliklerini koruyarak evrensel değerlerle bütünleşmesi ve çağdaş uygarlığın güçlü ortağı durumuna gelmesi, sizlerin katkılarınızla başarılacaktır. Sizleri seviyoruz ve sizlere güveniyoruz.

Bu vesile ile ülkemizin köklü eğitim kurumu ve şehrimizin gözbebeği konumundaki Karadeniz Teknik Üniversitesinin 69. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Nice 69 yıllara ve nice başarılara ulaşmasını temenni ediyorum. Bu güzel üniversitenin kurulmasında ve gelişmesinde emeği olanları kutluyor, ahirete irtihal edenleri rahmet ve saygıyla anıyorum.”
https://www.tccb.gov.tr/

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.