enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3841
EURO
34,6080
ALTIN
2.390,84
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
17°C
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Yağmurlu
15°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Yağmurlu
17°C

Vakıfbank Genel Müdürü Üstünsalih, KTÜ’nün Başarı Hikayeleri-1″ konferansında konuştu:

Vakıfbank Genel Müdürü Üstünsalih, KTÜ’nün Başarı Hikayeleri-1″ konferansında konuştu:
03.11.2021 10:23
11
A+
A-

Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “KTÜ’nün Başarı Hikayeleri-1” konferansında konuşan Üstünsalih, kendisinin de KTÜ Fizik Bölümünden mezun olduğunu söyledi.
Üniversiteden mezun olduktan sonra 1990 yılında Vakıfbank’ta programcı olarak işe başladığını aktaran Üstünsalih, daha sonra daire başkanı, şube müdürlüğü ve genel müdürlük görevlerinde bulunduğunu aktardı.
Türkiye’de ilk tahsilat sistemini yazdığını ve imza tabanlı olan kredi kartlarının şifreli şekle geçişlerine katkıda bulunduğunu anlatan Üstünsalih, “Bütün bunları yaparken bir KTÜ’lü olarak yaptım. Hiçbir başarı tesadüf değildir. İlk olarak kendi özgüveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Türkiye’de üniversiteler sadece size bir etiket veriyor, diploma etiket. Bundan sonrasını ne yaparsanız kendiniz yaparsınız.” ifadelerini kullandı.
“Gençlerde özgüven eksikliği olduğunu görüyorum.” diyen Üstünsalih, şunları kaydetti:
“Asla kendinize güveninizi kaybetmeyin. Bir işi yaparken en iyisini yapın. Bugün Vakıfbank Türkiye’nin ikinci büyük bankası. Göreve geldiğimde Vakıfbank, Türkiye’nin 6’ncı büyük bankasıydı. Şu an ikinci büyük bankası haline getirdik. Buralara gelmek o kadar kolay değil. Yaptığınız işin en iyisini yaparsanız o işte mutlaka başarılı olacaksınız ama sabredeceksiniz. Sabretmeyi gençlerimiz bilmiyor. ‘Ne olacaksın?’ diye sorunca ‘Müdür olacağım.’ diyorlar.”
Vakıfbank’ı yönetmenin kolay olmadığının altını çizen Üstünsalih, “Şu anda yönettiğimiz para 800 milyar. Türkiye’nin şu anki en büyük finans şirketlerinden biriyiz.” diye konuştu.
Türkiye’nin cari açığının bulunduğunu kaydeden Üstünsalih, “Çok fazla ithal ediyoruz, az ihracat yapıyoruz. Bunun Türkiye’de bugün kapanmasının tek yolu imalat ve ihracat. İmalat ve ihracatı yapmanız aynı zamanda istihdamı beraberinde getirecek. İstihdam, imalat, ihracat.” ifadelerini kullandı.
Konferansta gençlere tavsiyelerde bulunan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu da ticaret hayatına, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik Bölümünde okurken tezgahtarlık yaparak, daha sonra ise babasının ürettiği kilimleri satarak başladığını söyledi.
Gençlere çok çalışmalarını ve üretmelerini tavsiye eden Erdemoğlu, başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini dile getirdi.
Başarının ekip işi olduğunu vurgulayan Erdemoğlu, gençlere yaptıkları işi en iyi şekilde yapmalarını tavsiye etti.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.