enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2058
EURO
35,0378
ALTIN
2.493,61
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C

TESOB kursiyerleri Konya ve Ankara’da hediyelik eşya sektörünü inceledi

TESOB kursiyerleri Konya ve Ankara’da hediyelik eşya sektörünü inceledi
30.04.2024 13:36
5
A+
A-

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin uyguladığı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen ‘Gençler CNC Tezgâhı ile İş Hayatına Atılıyor’ projesi kursiyerleri Ankara ve Konya’da sektör temsilcilerini ziyaret etti. Kursiyerler, CNC makinesi, lazer kesim makinesi ve UV baskı makinesi üzerinden ahşap hediyelik eşya imalatı yapan firmaların çalışmalarını inceledi.
Proje Koordinatörü Erhan Eroğlu, proje ekibi ve 35 kursiyerin Ankara ve Konya’da hediyelik eşya imalatı yapan işletme ziyaretleri gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Teknik gezimizde kursiyerlerimiz hediyelik eşya ve oyuncak imalatı yapan işletmelerin işleyişlerini görüyor, özgün tasarımları yerinde inceliyor. Ayrıca iş bağlantıları kurmak, tedarikçi belirlemek ve her şeyden önemlisi de iş kuracakları ve çalışacakları sektörde alan hakimiyeti olan bu illerde iletişimde olacağı kişilerle tanışmak gezimizin en önemli amaçlarından” dedi.
Eroğlu, kursiyerlerin işletme ziyaretlerinde çok faydalı bilgiler elde ettiklerini ve fikir alışverişinde bulunduklarını da vurgulayarak, “Amacımız Trabzon’da ahşap hediyelik eşya sektörüne ivme kazandırmak, gençlerimizi bu alanda istihdama kazandırıp, girişimci olmalarını sağlayıp işsizliği az da olsa azaltmak, ilimize gelen turistlerin ilimize daha çok döviz bırakmasına katkı sağlamaktır. Projemize her anında destek veren Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanımız Metin Kara ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.
Projesi ekibi ve kursiyerler ayrıca Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak’ı da ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Teknik gezi kapsamında İzmir, Bursa ve İstanbul’daki sektör temsilcilerinin de ziyaret edileceği ifade edildi.

TESOB

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.