enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2605
EURO
35,1119
ALTIN
2.507,67
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
21°C

Fındık önergesine neden red verdiğini açıkladı

TBMM’de fındıkla ilgili muhalefetin verdiği araştırma önergesini AK Partililer reddetmişti

Fındık önergesine neden red verdiğini açıkladı
23.10.2018 11:10 | Son Güncellenme: 23.10.2018 11:12
4
A+
A-

TBMM’de fındıkla ilgili muhalefetin verdiği araştırma önergesini AK Partililer reddetmişti ama bu olayda günah keçisi fotoğrafta en önde yer alan ve ret oyunu RABİA işareti ile veren Trabzon Milletvekili Salih Cora seçildi. Cora HDP’nin oylamalarda zafer işareti kullanmasına inat böyle bir yol izlemişti.

Cora’yı aradık ve ‘Neden nasıl red oyu kullandınız’ dedik. Cora’nın açıklamasını olduğu gibi yayınlıyoruz. ‘’Olay iç tüzükle ilgili bir konudur. Biz fındığı değil önergeyi reddettik. Ama algı başka yaratıldı tabi ki. Muhalefetin verdiği önerge kabul edilseydi kurulacak araştırma komisyonunun salt çoğunluğu muhalefetten oluşacaktı. Komisyon başkanını da onlar belirleyecekti (9’a 8 olacaktı). Biz meclise önerge sunduğunuzda ve bu kabul edildiğinde ise o zaman komisyon da çoğunluk iç tüzük gereği bizden yana olacaktır. Dolayısıyla komisyonu yöneten biz olacağız. Bizde kendi çoğunlukta olacağımız bir araştırma komisyonu kurmak varken azınlıkta olacağımız bir komisyon kurulmasına red oyu vermekten daha doğal ne olabilir ki?

Kaldı ki biz sorunları çözme makamıyız . Bir sorun varsa önergeye gerek kalmadan çözmekle yükümlüyüz. Konu İle ilgili Karadeniz Milletvekilleri ile bir araya gelip yarın ilgili bakanlıklarla görüşeceğiz.Biz her zaman üreticimizden yana olduk. Aldığımız kararlarda bu yönde. Doğrudan destekleme, TMO ile piyasaya müdahale vs. Bundan sonra da böyle olacaktır.

Bir bardak suda fırtına koparanlar mecliste oylamaya katılmadı. Kabahatlerini red oyu verenlere yükleyerek işi örtbas etmek istiyorlar. Meseleyi çok daha fazla büyütmeye gerek yoktur. Konu gündemimizdedir. En doğru kararı almak için görüşmelerimiz devam etmektedir’ ifadelerini kullandı’’

 

61SAAT.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.