enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2480
EURO
35,0672
ALTIN
2.528,36
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
19°C
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C

Arsin’e acı haber.. Ölüsünü 9 saat sonra aldılar

9 ay karnında taşıdığı bebeğini doktor beklerken kaybetti, ölüsünü bile 9 saat sonra aldılar

Arsin’e acı haber.. Ölüsünü 9 saat sonra aldılar
28.02.2019 14:50 | Son Güncellenme: 28.02.2019 14:51
8
A+
A-

Arsin’ de yaşayan ve 5 yıl önce evlenen Çiğdem Can (31) ve Turan Can (36) çifti bebeklerini doğuma saatler kala kaybetti.

Çiğdem Can doğumdan 4 gün önce Araklı’da bulunan hastaneye giderek kontrol oldu. Hastane Anne Can’ı doğumunu yapması için Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yönlendirdi. Çiğdem Can kontrolleri yapıldıktan 4 gün sonra doğum yapmak için gittiği Tıp Fakültesi’nde bebeğini kaybetti. Ailenin iddiasına göre bebek hastanenin ihmali nedeni ile öldü. Can, doğum öncesi kontrolleri yapan doktorun bebeğinin iyi olduğunu ancak bacağında kısalık olduğunu söylediğini ifade etti.

Doğuma Zamanında Almadılar

Anne Çiğdem Can hastanenin doğumu zamanında gerçekleştirmediğini gece saat 01.00 sıralarında çocuğunu kaybettiğini ifade ederek çocuk öldükten dokuz saat sonra kendisine ameliyata aldıklarını o sırada ayaklarının morardığını ifade etti. Çiğdem Can açıklamasında, “Doğum için gittim. Bebeğin durumu normal dediler. Beni odada yatırmak yerine direk doğum haneye aldılar. Yatırdılar suni sancı verdiler. Sancım olmadı. Sezaryen doğum yapacaktım.

Anestezi uzmanı yok dediler. Doktor yok dediler beklettiler. Benim kontrollerimi yapan doktor NST cihazına fotoğraf çekip Whatsapp’dan doktora atıyor. Şok oldum görünce. Doktora bunlar Whatsapp’dan olacak iş mi dedim. Onlara neden doktor yanıma gelmediğimi sordum. Görüntülere oradan baktılar. Normal bir durum olmadığının anladım. Bebeğimin öldüğünü hissetim ben. Saat 01.00 sıralarıydı. Annem ve eşim ameliyata alınmamı doktorlara söyledi. Saat 11’de ayaklarım morarmaya başladı. Bebeğim öldükten 9 saat sonra ameliyata aldılar. Benim canım yandı başkasının canı yanması ” ifadelerini kullandı.

Hiç Bir Sorun Olmadığını Söylediler

Turan Can açıklamasında Sağlık Bakanlığı’na ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğunu ifade ederek şunları kaydetti, “Araklı Devlet Hastanesi bizi Tıp Fakültesi’ne yönlendirdi. Bizde 22 Şubat Cuma günü hastaneye gittik. Eşimin normal doğum için sancısı yoktu. Ameliyat ile doğum yapması gerekiyordu. Hastanede eşime suni sancı uyguladılar. Bize eşimin ve çocuğumun hiçbir sorunu olmadığını söylediler. Daha sonra 23 Şubat 2019 gecesi saat 01.00 sıralarında bebeğimin öldüğünü söylediler. Eşime yanlış müdahale yapılması nedeniyle bebeğim öldü. Oradaki doktorlar ve hemşireler hakkında suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Çiğdem Can’ın annesi Gülsen Durmuş ise kızı ile ilgilenilmediğini, şikayetçi olduklarını söyledi. Durmuş, “Araklı’da ki doktor Fakülteye gönderdi, gittik. Kontrolleri yapıldı. Her şey güzel dediler. Saat 10’a doğru çocuğumu ameliyata almalarını söyledim. Daha sonra kalp atışlarının yavaşladığını söylediler. Sabah ameliyata alacaklarını söylediler. Bebek öldü. Ölümden 9 saat sonra bebeği sezaryen doğum ile aldılar” şeklinde konuştu.

Aile Şikayette Bulundu

Aile, Hastanenin ihmali olduğu gerekçesi ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Ailenin Murat Poyraz ismini vermeyi düşündükleri bebek defnedildi.

Fakülteden Açıklama

Tıp Fakültesi Başhekimi Halil Kavgacı yaptığı açıklamada, konu ile ilgili bir açıklama yapmayacaklarını ifade ederek, “Konu ile ilgili hiçbir açıklamamız yoktur. Aile şikayetlerinde zaten bulundu” ifadelerini kullandı.
Sonay ÇALUK
TAKA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.