enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
14°C
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Açık
18°C
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Gümrükçüoğlu, Trabzon limanı Arsin’e taşınmalı

Trabzon Limanının şehir merkezinden taşınması tartışmalarına çok önemli bir öneri de şehrin en üst düzey yöneticisinden geldi.

Gümrükçüoğlu, Trabzon limanı Arsin’e taşınmalı
11.06.2018 16:40
33
A+
A-

Trabzon şehir merkezinin deniz ile buluşması anlamında önündeki en büyük engel olan Trabzon Limanının, şehir dışına taşınması ile ilgili Trabzon’da çok sayıda STK ve iş adamı görüş bildirmişti, konuyla ilgili bu kez şehrin başkanı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuştu ve ‘Tabi ki bende isterim limanın şehir dışına taşınmasını, o bölgenin Batum’da olduğu gibi milletin gezi alanı şehrin meydanı haline gelmesini’ ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu Trabzon Limanı’nın işletme hakkının özel bir şirkette olduğunu da hatırlatarak ‘Burada işletme sahiplerinin yanlış hatırlamıyorsam en az 15 sene daha orayı kullanım hakları var. Şimdi siz onlara, orayı terk et deyip böyle bir proje yapamazsınız. Onların haklarını korumakla da mükellefsiniz. Ya onlara 15 yıllık tahmini gelirlerini ödeyeceksiniz, ya da aynı şartlarda bir liman teslim edeceksiniz ve onlarda bunu kabul edecek.

Neresi olur, bunun bakılması lazım. Mesela Arsin’deki yatırım adasının önüne yapılacak olan liman olabilir, veya Sürmene’de ki tersanenin bir kısmı veya tamamı olabilir. Yani bölgedeki ticaret hacmini ve deniz ticaretini düşünmek, bu ticari artıyı bu şehirden de kaybetmemek gerekiyor. Hem limanı işleten firmanın haklarını, hem de şehrin menfaatlerini koruyarak limanı merkezin dışına alabilirsek, burası Çömlekçi ile birleşip güzel bir alan olacaktır. TOKİ Başkanımız Ergun Turan’ın da böyle bir çizimi vardı o bölge ile ilgili ama tabi ki dediğimiz gibi kullanım hakkını çok önemli bir husus limanda’ ifadelerini kullandı.

 

61SAAT.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.