enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2796
EURO
34,7566
ALTIN
2.401,96
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Salı Açık
18°C
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Çöp tesisi için yargıya gidebilirler!

Arsin ve Araklı ilçeleri arasına TRABRİKAB tarafından yapılması planlanan çöp yakma ve bertaraf tesisi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı vermesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve tartışmalara neden oldu.

Çöp tesisi için yargıya gidebilirler!
21.03.2018 15:29
0
A+
A-

Arsin ve Araklı ilçeleri arasına TRABRİKAB tarafından yapılması planlanan çöp yakma ve bertaraf tesisi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı vermesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve tartışmalara neden oldu. Muhtarlar ve STK’lar alınan karara tepki gösterirken, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çitçi, “Komisyonda buraların tabiat varlığı olarak tescil edilmemesine karar verildi. Muhtarlar bu konuda idarenin vermiş olduğu kararı her zaman idari yargıya götürme hakkına sahiptir.” dedi.

MUHTARLAR VE STK’LAR KARARA TEPKİLİ

Arsin ve Araklı ilçeleri arasına TRABRİKAB tarafından yapılması planlanan çöp yakma ve bertaraf tesisi ile ilgili ÇED değerlendirme süreci geçtiğimiz günlerde tamamlanmış ve olumlu kararı verilmişti. Muhtarlar ve STK’lar alınan karara tepki gösterirken, Arsin Platformu Başkanı ise bölgede Karaca ve Ballıca Mağaralarına eş değer mağaralar keşfedildiğini söylemişti.

AYVAZOĞLU: TURİZM MERKEZİ OLARAK ŞEKİLLENDİRİLMEMİŞTİR

Turizm değeri olan mağaraların keşfedildiği iddialarını değerlendiren Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, “Kültür varlığı olmadığı için bizim tasarrufumuzda bir alan değil. Kültür ve tabiat varlıkları yasayla ayrıldı. Doğal varlıklar olduğu için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün himayesinde. Bizim açımızdan kültür varlığına rastlanmamış aynı zamanda bir turizm merkezi olarak da şekillendirilmemiştir.” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ: MAĞARALAR TABİAT VARLIĞI OLARAK TESCİL EDİLMEDİ

Sahada çalışmalar yaptıklarını ve yapılan çalışmalar sonucu bir rapor hazırladıklarını hatırlatan Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çitçi ise “Komisyonda buraların tabiat varlığı olarak tescil edilmemesine karar verildi.” dedi. Karara STK’ların ve muhtarların tepkisi değerlendiren Çiftçi, “Muhtarlar bu konuda idarenin vermiş olduğu kararı her zaman idari yargıya götürme hakkına sahiptir. Biz muhtarlara gerekli bilgilendirmeleri zaten yapıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Filiz YILDIRIM

Günebakış

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.