enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3881
EURO
34,7827
ALTIN
2.433,74
BIST
10.068,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Yağmurlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Arsin’de ki Okulda Uyuz Paniği

Arsin’de pansiyonlu eğitim öğretim veren Teknik Meslek ve Sağlık Lisesi öğrencilerinde uyuz şüphesi var. Okul yönetimi durumu Milli Eğitim’e bildirdi. Lisenin pansiyonu karantina altına alındı. Okul pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Arsin’de ki Okulda Uyuz Paniği
09.03.2018 11:23
0
A+
A-

Arsin ilçesinde, pansiyonlu eğitim-öğretim veren Teknik Meslek ve Sağlık Meslek Lisesi’ndeki bazı öğrencilerde uyuz vakası tespit edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşen okul yetkilileri öğrencileri evlerine göndererek pansiyonu karantinaya aldı. Tüm yatakhaneler ve mutfak bölümlerinin pazartesi gününe kadar ilaçlanacağı bildirildi.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

■ Yaşanan vakanın ardından okul yetkilileri, yaptıkları açıklamada, “Bazı çocukların kaşındığı yönünde bilgi aldık. Durumu incelemeye aldık. Çocuklarımız muhtemelen kişisel bakımlarını yeterli yapmadıkları için böyle bir hadise meydana geldi. Tüm pansiyonu boşaltarak hemen ilaçlama firmasını aradık ve gerekli çalışmayı başlattık” şeklinde konuştular.

AİLELER UYARILDI

■ Çocukların aileleriyle de görüşüldüğünü belirten okul yetkilileri, “Biz velilerimizden çocuklarımızın kişisel bakımlarını yapmalarını istedik. Çünkü bu kaşınma olayı genelde kişisel bakımların yetersiz olmasından meydana geliyor. Tam anlamıyla ortada bir uyuz vakası var diyemeyiz. Çocuklarımız pazartesi gününe kadar izinli” ifadelerini kullandılar.

Kemal BEKTAŞ

karadenizgazete.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.