enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2700
EURO
34,9508
ALTIN
2.445,19
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

HAK-İŞ’ten “Filistin’e Özgürlük İçin Trabzon’da Yürüyoruz” etkinliğine katılım çağrısı

HAK-İŞ’ten “Filistin’e Özgürlük İçin Trabzon’da Yürüyoruz” etkinliğine katılım çağrısı
28.12.2023 15:11
40
A+
A-

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, yarın yapılacak “Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Anıyor, Filistin’e Özgürlük İçin Trabzon’da Yürüyoruz” etkinliğine tüm Trabzon halkını davet etti.

Sert, HAK-İŞ Trabzon İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya kesiminde 7 aracın karıştığı kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Gündemin yoğunluğu içinde PKK terör örgütü tarafından yeniden hortlatılmaya çalışılan terör saldırıları ve İsrail tarafından Gazze’de yapılan soykırım ve katliamların büyük yer tuttuğunu belirten Sert, “12 yiğit vatan evladını alçak PKK saldırıları sonucu toprağa verdik. Mekanları cennet olsun. Allah, analarına, babalarına, eşlerine, yetim kalan yavrularına sabır versin. Ülkemizin, milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Sert, ülkede son yıllarda alınan isabetli kararlar ve terörle mücadele politikalarının terörü bitirme noktasına getirdiğini vurgulayarak, “Bu son olayların da yoğun hava şartları neticesinde mağaralarından çıkan teröristlerin son varlık çabaları olduğunu biliyoruz. Ancak bundan daha önemlisi, bu saldırılarda kullanılan mühimmat, teçhizat gibi teknolojik malzemelerin kim ya da kimler tarafından terör örgütlerinin kullanımına, hangi amaçlarla sunulmuş olduğudur.” diye konuştu.

Konfederasyonlarının teröre karşı duruşunun net olduğuna dikkati çeken Sert, şunları söyledi:

“Ne yaparsanız yapın, bu ülke Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, tüm renkleri, tüm zenginliğiyle bir ve beraberdir, bozamayacaksınız. Size bu toprakları parçalama hayali kurduranlara da bir çift sözümüz var. Kurdurduğunuz o hayaller, vatanını savunmak için toprağa düşen bu yiğitlerin vatan aşkı, bayrak sevdası karşısında bir hiçtir. Biz acılarımızı yüreğimize gömer, yaralarımızı sarar, şehit ailelerimize her zaman sahip çıkarız. Ama sizler emin olun ki bugün büyük paralar ve silahlarla bizlere doğrulttuğunuz bu namlular, çok yakın gelecekte, çıkar birlikteliğiniz bozulduğunda size yönelecektir. Bunu da akıllarınızın bir köşesine yazın.”

Sert, 3 aydır İsrail’in Gazze’de soykırım ve katliam yaptığını belirterek, çok sayıda Batılı ülke halkının sokaklarda, meydanlarda, marketlerde Filistin halkının direnişine destek vererek eylem ve boykot yaptığını aktardı.

Türkiye’nin en büyük emek kuruluşlarından ve sivil toplum örgütlerinden HAK-İŞ’in Filistin ile Kudüs davasında tutumunun belli olduğuna işaret eden Sert, “Teröre lanet, Filistin’e özgürlük” demek için yarın Ortahisar Belediyesi önünden başlatacakları yürüyüşün, Atatürk Alanı’nda düzenleyecekleri mitingle sona ereceğini kaydetti.

Sert, “Bütün Trabzon’un sel olup akacağı bu anlamlı protesto hem terör örgütlerine hem de terör devleti İsrail’e verilen en büyük mesajlardan biri olacaktır.” ifadesini kullandı.

Basın açıklamasına, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Koçoğlu, HAK-İŞ İl Başkanı Engin Erbaşaran ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.