Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türkiye ile Çin arasındaki turizm ilişkilerini güçlendirmeye yönelik önemli temaslarda bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan başkanlığındaki Trabzon heyeti, Selçuk Ünal’ı ziyaret etti. Ziyarete ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı Çin Kültür ve Tanıtma Müşaviri Ebubekir Kadri Bişkinler de katıldı.
Görüşmede, Türkiye ile Çin arasında turizm hareketliliğinin artırılması, Trabzon’un Çin pazarında daha etkin tanıtılması ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 55. yılı kapsamında planlanan etkinlikler ele alındı. Ayrıca Çinli içerik üreticilerinin Trabzon’da ağırlanması konusunda fikir birliğine varıldı.
Ziyaretin ardından, Adil Karaismailoğlu koordinasyonunda düzenlenen destinasyon tanıtım toplantısına katılım sağlandı. Toplantıda Türkiye’nin genel turizm potansiyeli ile Trabzon’un kültürel ve turistik değerleri detaylı şekilde paylaşıldı.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Uzmanı Elifnaz Akdeniz Karadeniz bölgenin alternatif destinasyonlarını aktarırken, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Uzmanı Mümin Gençoğlu Trabzon’un turizm ve ticaret yapısına ilişkin sunum gerçekleştirdi.
Toplantıda vize kolaylığının Çinli turist sayısına olumlu etkisi vurgulanırken, Türkiye’nin güvenli bir turizm destinasyonu olduğu ve bu avantajın tanıtım çalışmalarında öne çıkarılması gerektiği ifade edildi.