enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
45,5800
EURO
53,0541
ALTIN
6.655,37
BIST
14.059,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Çok Bulutlu
19°C

Trabzon iş insanları heyeti Bakü Büyükelçiliğini ziyaret etti

Trabzon iş insanları heyeti Bakü Büyükelçiliğini ziyaret etti
23.04.2026 10:25
27
A+
A-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) koordinatörlüğünde, Trabzon Ticaret Borsası, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile Of Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla yürütülen Gıda Sektöründe Bölgesel İş Birliği ve İhracat Kapasitesi Geliştirme UR-GE Projesi kapsamında Yurt Dışı Pazarlama faaliyeti etkinliği için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan heyet Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selami Ayyıldız, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Saral ile fındık, çay, çikolata ve kuruyemiş alanında faaliyet gösteren firma temsilcilerinden oluşan heyet, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Prof. Dr. Erol Akgün’le görüştü.
Ticaret Başmüşavirleri Murat Yaman ve Nevzat Bozkurt’un da yer aldığı ziyarette, bölgede gıda sektörünün faaliyetleri ve iş birliği imkanlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette ayrıca ürünlerin hangi pazarlarda yer edindiği, Ticaret Bakanlığı’nın yurt dışı pazarlama destekleri gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Azerbaycan’ın Türk yatırımlarının en yoğun olduğu ülkeler arasında yer aldığını belirterek, “Daha kapsamlı bir ekonomik entegrasyona ve ticaret imkanlarının geliştirilmesine olanak tanıyan ticaret anlaşmalarına ihtiyacımız var. Yaptığımız görüşmelerde bölgemizde üretilen gıda ürünlerinin Azerbaycan pazarında talep göreceği belirtildi. Bu kapsamda girişimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.