Eski Hükümlülere Yönelik Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında, Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığıyla hazırladığı “Arıcılık” projesi onaylanan Ahmet Bayraktar BAKAN, 440 bin TL hibe desteği ile Trabzon’un Maçka ilçesinde kendi işini kurmaya hazırlanıyor.
Proje kapsamında, 09 Mart 2026 tarihinde Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda proje sahibi BAKAN ile protokol imzalanarak süreç resmiyet kazandı. İl Müdürümüz Servet KABA’nın da katılım sağladığı imza töreniyle birlikte, hayata geçirilecek arıcılık işletmesinin üretime katkı sunması bekleniyor.
İŞKUR, eski hükümlülere kendi işlerini kurabilmeleri için önemli destekler sağlıyor. Kurulacak işyerine göre değişen destek tutarları; tarım ve hayvancılık projelerinde 440 bin TL’ye, diğer sektörlerde ise 550 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.
Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, engelli ve eski hükümlü vatandaşların girişimcilik yoluyla kendi işlerini kurabilmeleri için hibe destek programlarını sürdürmeye devam edecek.
İŞKUR Trabzon