enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
47,7565
EURO
55,1644
ALTIN
6.708,89
BIST
13.704,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
26°C
Trabzon
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
28°C
Cuma Çok Bulutlu
28°C

Başkan Çelebi’den Yatırım Adası teşekkürü

Başkan Çelebi’den Yatırım Adası teşekkürü
07.03.2026 10:35
29
A+
A-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, son iki günde Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin tamamlanması için önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, “Başta projeye inanan ve kanunu çıkaran, projenin sahibi ve hamisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, eski ve yeni yönetim kurulu ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu proje için elini taşın altına koyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e de özellikle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, çarşamba günü sabah Trabzon Valisi Tahir Şahin başkanlığında Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi Yönetici A.Ş. toplantısını gerçekleştirdiklerini, öğleden sonra yapılan TTSO yönetim kurulu toplantısında da Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne hisse devri konusunda olumlu karar çıktığını belirterek şunları söyledi:
“26 Şubat Perşembe günü yapılan meclis toplantımızda da TTSO meclis üyeleri tarihi bir karara imza atarak, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na ait yüzde 100 hissenin yüzde 50,005’lik kısmının Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredilmesini onayladı. Bu karar Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin önünü açmıştır. Olması gerekenin en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Yönetim kurulu ve meclis üyelerimize duyarlılıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Başkan Çelebi, 2012 yılında planlaması başlayan projenin 2017 yılında çıkarılan kararnameyle yeni bir aşamaya geçtiğini belirterek şöyle devam etti:
“Başta projeye inanan ve kanunu çıkaran, projenin sahibi ve hamisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, eski bakanlarımız Faruk Özlü ve Mustafa Varank’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fatih Kacır’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, eski bakanımız, milletvekilimiz Adil Karaismailoğlu’na, valilerimize, projede bugüne kadar emeği olan tüm eski ve yeni yönetim kurulu ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Tabii ki projenin devamı için çok büyük bir sorumluluk alan, her projemizde desteğini sonuna kadar hissettiğimiz Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e de özellikle teşekkür ediyorum. Elini, hatta vücudunu taşın altına koydu ve şehrimizin geleceği adına çok önemli gördüğü bu projeye sahip çıktı.”
Çelebi, bu aşamadan sonra mevzuat hükümleri doğrultusunda ilgili Bakanlıklardan gerekli izin/olur süreçlerinin yürütüleceğini ve oda ile büyükşehir belediyesi arasında şartların belirlenerek hisse devri işleminin sonuçlandırılacağını ifade etti. Bilindiği gibi bu süreçte karar Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından da Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de onayına sunulacak.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.