enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,7215
EURO
52,3599
ALTIN
6.798,55
BIST
13.982,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
12°C
Trabzon
12°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Açık
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
14°C

Başkan Genç’ten Köprübaşı’nda Yayla Yolu Müjdesi

Başkan Genç’ten Köprübaşı’nda Yayla Yolu Müjdesi
20.08.2025 12:43
16
A+
A-

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde yaklaşık 2 bin 700 rakımlı Madur Dağı’nda etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Harmantepe Şehitliği yolunun yarısını bu yıl yarısını da seneye tamamlayacaklarını söyledi. Başkan Genç ayrıca Araklı Yeşilyurt üzerinden Madur Dağı’na ulaşan 11 kilometrelik yolun da seneye betonlanacağını açıkladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Köprübaşı Belediyesi ve Göktürk Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen Madur Dağı’ndaki etkinliğe katıldı. Köprübaşı Kaymakamı Emre Konakçı, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın, Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, siyasi parti temsilcileri ve binlerce vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Genç, bölgeye yönelik önemli yatırımları duyurdu.

BU TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMA SORUMLULUĞUMUZ VAR

Başkan Genç, “Başta Sürmene, Araklı ve Köprübaşı olmak üzere Trabzon’un dört bir yanından buraya gelen kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bizler Madur’un eteklerinde sadece horon oynamak, kemençe dinlemek için değil; aynı zamanda ecdadımızın kanıyla bize emanet ettiği bu topraklara sahip çıkma sorumluluğumuzu hatırlamak için buluşuyoruz. Bugün burada bir kez daha açıkça ifade etmek istiyorum. Terör örgütleri ve onların arkasındaki emperyal güçler Anadolu topraklarında asla barınamayacak. Devletimiz güçlüdür, ordumuz kahramandır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde içeride terörü temizleyen Türkiye, artık bölgesinde de oyun kuran bir ülke haline gelmiştir. Bu süreç milli bir yürüyüştür ve biz bu yürüyüşten asla geri dönmeyeceğiz” dedi.

21 KM’LİK YOLU YAPACAĞIZ

Başkan Genç, “Seçim öncesinde sözünü verdiğimiz gibi Harmantepe yolunu Kahvedüzü üzerinden şehitliğe bağlayacağız. Yaklaşık 10 kilometrelik yolun yarısını bu yıl, kalan yarısını da gelecek yıl tamamlayarak şehitliğe toprağa basmadan çıkılmasını sağlayacağız. Bunun yanında Araklı Yeşilyurt üzerinden Madur’a bağlanan 11 kilometrelik yol için de hazırlıklarımızı yaptık, seneye başlayacağız. Hem tarihi kervan yolumuzu yaşatacak hem de yaylacılarımızın ve vatandaşlarımızın daha güvenli şartlarda ulaşımlarını sağlayacağız. İnşallah bu yollar tamamlandığında hemşehrilerimiz çok daha konforlu şekilde Madur’da buluşacak” ifadelerini kullandı.

TBB

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.