enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
26°C
Trabzon
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HİZMET İÇİ EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
23.05.2024 12:13
11
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Planı kapsamında personellere, “Stresin Etkisini Azaltma ve Duygu Düzenleme Yöntemleri” konulu eğitim verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim programlarına ara vermeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü, personellere yönelik, “Stresin Etkisini Azaltma ve Duygu Düzenleme Yöntemleri” konulu eğitim verdi. Uzman Klinik Psikolog Enes Bülbül’ün sunumuyla verilen eğitim, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bülbül, stresin tanımı, eylemleri, davranışsal tepkileri, travmatik olaylar, insanın ruhsal yapısı, kurulan ilişkiler, insanın kişisel yapısının gelişmesi, genetiklik, anne-baba faktörü, kader, ilişkiler, sözlü ve sözsüz iletişim, fizyolojik olarak beslenme gibi konularda bilgiler verdi.

KATILIMCILAR BİLGİLENDİ
Psikolog Enes Bülbül, programda katılımcılara ilişkiler ve temel duygular hakkında kapsamlı bilgi verdi. Korku, şaşkınlık, mutluluk, üzüntü, ilgi, iğrenme, utanç gibi zor duyguların yanı sıra gelecekle ilgili belirsizlikler, depresyon, hayal kırıklığı, yalnızlık ve ihmal gibi konuları ele aldı. Duyguları düzenlemek, kabul etmek, adını koymak, bedeninde bulmak ve ifade etmek üzerine durdu. Ayrıca, duyguların ismi, resmi, sesi, şiddeti, metafor kullanımı ve duyguyla bağlantılı düşünceler gibi konuları detaylandırdı. Değerli ve değersizlik duyguları, ön yargılar, stresi yönetmek ve stresin oluşturduğu durumları tartıştı. Duyguların kaynağını bulmak, kendini anlamlandırmak, gerçek kimliğini bulma, kendini tanımak ve keşfetmek, hedefin peşinden koşmak, ruhsal durum ve ruhsal bütünlük konularında da bilgiler verdi. Program, zihinde odaklanma becerisi ve ana odaklanma egzersizi yapılarak uygulamalı olarak devam etti ve soru-cevap şeklinde tamamlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.