enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Çok Bulutlu
16°C
Salı Parçalı Bulutlu
19°C

KARPAZ-TRABZON GÖNÜL KÖPRÜSÜNDE KAZANAN DOSTLUK OLDU

KARPAZ-TRABZON GÖNÜL KÖPRÜSÜNDE KAZANAN DOSTLUK OLDU
22.04.2024 09:43
4
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile düzenlediği ‘Karpaz-Trabzon Gönül Köprüsü Veteranlar Futbol Maçı’nda kazanan dostluk oldu. Organizasyonun amacının kardeşlik duygularını pekiştirmek olduğunu söyleyen Başkan Genç, “Birlik ve beraberliğimiz sürecek” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in himayelerinde, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca ‘Karpaz-Trabzon Gönül Köprüsü Veteranlar Futbol Maçı’ düzenlendi. Oynanan ilk karşılaşmada Akçaabat Sebat ve Kıbrıs Karpaz Masterleri Derneği’nin mücadelesi berabere sonuçlanırken, final maçında Trabzon Veteranlar Futbol Takımı ise Karpaz Masterleri Derneği’ni mağlup etti. Organizasyona ASKF Başkanı Zeki Kurt, TÜFAD Başkanı Metin Bak ve Kıbrıs Başkonsolosu Erek Çağatay ile çok sayıda sporsever katıldı.

DAYANIŞMA ÖRNEKLERİMİZDEN BİR TANESİ
Turnuvanın amacının kardeşlik duygularını pekiştirmek olduğunu belirten Başkan Genç, “Büyükşehir Belediyemizin himayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz ile beraber birliğimizi, beraberliğimizi ve Kuzey Kıbrıs’ın da bağımsız bir Türk yurdu olarak kalabilmesi adına dayanışma örneklerimizden bir tanesini gerçekleştiriyoruz. Bu güzel turnuva vesilesiyle başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosumuz Erek Çağatay Bey’e, katkı sağlayan bütün birimlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KIBRIS TÜRK’TÜR TÜRK KALACAK
Müsabakalarda yer alan oyuncuları tebrik eden Başkan Genç, “Maçı hocalarımız ile beraber izledik ve beğendik. Transfer teklifleri gelebilir size onu da söyleyelim. Hakikaten gayet iyi bir maç oldu. Bu tür etkinliklerle beraber hem spor yönümüzü öne çıkarıyoruz, hem de bir örneklik teşkil ediyoruz. Biz Ortahisar Belediyesi olarak da Kuzey Kıbrıs’ta İskele Belediyemiz ile kardeş belediyeyiz. Şimdi bu ilişkileri daha çok geliştirmekle mükellefiz. Büyükşehir Belediyemiz olarak da aynı anlayışla birliğimizi, beraberliğimizi devam ettireceğiz. Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak diyorum. Kıbrıs’tan gelen bütün dostlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞKANIMIZ KOLTUĞA OTURUR OTURMAZ KIBRIS’I DÜŞÜNDÜ
KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay ise, “Başta başkanımız olmak üzere bu turnuvada emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Anavatan, yavru vatan sıcak ilişkilerini daha da ileriye götürmek için bu tür etkinlikleri arttırmak gerekiyor. Başkanımız koltuğa oturur oturmaz Kıbrıs’ı düşünmüştür ve bu etkinliğe önayak olmuştur” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından takımlara plaket ve ödülleri verildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.