enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2000
EURO
35,0008
ALTIN
2.515,11
BIST
10.716,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
19°C
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

“Aslı ile Limon Sağlık Müdürlüğünde” Adlı Hikâye Kitabının Tanıtım Etkinliği Vali Aziz Yıldırım’ın Katılımıyla Yapıldı

“Aslı ile Limon Sağlık Müdürlüğünde” Adlı Hikâye Kitabının Tanıtım Etkinliği Vali Aziz Yıldırım’ın Katılımıyla Yapıldı
19.02.2024 12:04
22
A+
A-

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde sağlık okuryazarlığına katkı sağlamak amacıyla okul çağı çocuklar için hazırlanan “Aslı ile Limon Sağlık Müdürlüğünde” adlı hikâye kitabının tanıtım etkinliği Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Aziz Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım; “Geleceğimiz olan sizler sağlıkla beslenerek büyüyeceksiniz. Her gün evlerimizden çıkmadan kahvaltılarımızı yapacağız. Unutmayın ki yediklerimiz bizim geleceğimizi belirliyor. Yemek yeme alışkanlığı aileden gelen bir kültür.

Günümüz dünyasında sağlıklı besinlere ulaşmak kolay gözükse de pek çoğunun yapay olduğunu düşündüğümüzde sağlıklı gıdaya ulaşmanın çok kolay olmadığını görüyoruz. Onun için aldığımız besinlere, çocuklara yedirdiklerimize çok dikkat etmeliyiz. Bundan dolayı bugün burada tanıtımını yaptığımız kitabı çok önemsiyorum. Kitabı çocuklarımıza okutmadan önce kendimiz de okuyalım ve onlara nasıl faydalı olabiliriz kısmını önemseyelim. Bunu düşünüp hayata geçiren, hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta konuşmasında organizasyonun amacına değinerek, “Okul çağındaki çocukların sağlıkla ilgili konulardan birisi olan beslenme ile ilgili bilinçlendirme yapmayı hedefliyoruz. Amacımız gelecek nesillerin sağlıkla ilgili konularda daha bilinçli hareket etmesi ve ne istediğini bilen nesiller yetişmesidir. Bu doğrultuda Sağlık Müdürlüğümüzün ilk eseri olan ‘Aslı ile Limon Sağlık Müdürlüğünde’ kitabımızı sizlerin beğenisine sunmuş bulunmaktayız. Bundan sonraki süreçlerde de ağız ve diş sağlığı konularında öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bilgilendirmeye gayret edeceğiz.” dedi.

Programın sonunda Vali Yıldırım, çocuklarla bir araya geldi, okuyacaklarla kitap hakkında sohbet etti.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.