enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

TTSO’nun projesine Ticaret Bakanlığından ödül

TTSO’nun projesine Ticaret Bakanlığından ödül
18.02.2024 17:52
93
A+
A-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) Trabzon İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörü UR-GE Projesi, Ticaret Bakanlığı tarafından İyi Uygulama Örneği seçildi. Ödülü TTSO Başkanı Erkut Çelebi Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın elinden aldı.
KÜMELENME KONFERANSI BAKAN BOLAT’IN KATILIMIYLA DÜZENLENDİ
Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 6. Kümelenme Konferansı ve Çalıştayı ile Ödül Töreni Ankara’da yapıldı. Törende konuşan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) ve kümelenme projeleri, ‘küresel düşünüp yerel hareket etme’ stratejimizin bir parçasıdır. Bu projeler kırsal kalkınmayı destekleyerek bu alanlarda yeni ekonomik fırsatlar oluşturmakta, hem kentlerimizdeki ekonomik yoğunlaşmayı optimize ederek hem de kırsal alanlarımızın gelişimine katkıda bulunmaktadır. Böylece ülkemizin her köşesinde sürdürülebilir büyümeyi, ihracatı ve sosyal uyumu dengeye getirme hedefine hizmet etmektedir. Ülkemizi, firmalarımızı ve girişimcilerimizi küresel alanda daha rekabetçi kılmak için gerçekleştirilen bu önemli projeler ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
BAŞKAN ÇELEBİ ÖDÜLÜ BAKAN BOLAT’IN ELİNDEN ALDI
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ticaret Bakanlığı desteği ile yürüttüğü Trabzon İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörü UR-GE Projesi, Ticaret Bakanlığı tarafından İyi Uygulama Örneği seçildi. TTSO’nun ödülünü Başkan Erkut Çelebi, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Bakan Yardımcısı Volkan Ağar’ın elinden aldı. Başkan Çelebi, oda üyesi firmaların yurt dışındaki pazar paylarını artırmak için devlet desteğiyle projeler yürüttüklerini vurgulayarak, “Bu projelerimizden inşaat ve yapı malzemelerine yönelik olan UR-GE projemizin bakanlık tarafından iyi uygulama örnekleri arasında gösterilmesi ve ödüllendirilmesi bizleri gururlandırdı. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Konferansın ikinci bölümünde düzenlenen panelde TTSO Proje Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Cengizhan Sungurlu, projeyle ilgili katılımcılara bilgi verdi.
TTSO’NUN PROJESİ İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ SEÇİLDİ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ticaret Bakanlığı desteği ile yürüttüğü Trabzon İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektörü UR-GE Projesine Trabzon’da her iki sektörde faaliyet gösteren 35 firma katılım sağladı. TTSO üyesi firmaların yurt dışı pazarlarda ticari açıdan daha etkin bir biçimde rekabet etmelerini sağlamanın amaçlandığı proje kapsamında şu ana kadar 2 adet eğitim, 2 adet yurt dışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirildi. Almanya Münih’te düzenlenen BAU Yapı ve İnşaat Fuarında sektördeki gelişmeleri inceleyen proje katılımcısı firmalar, Azerbaycan Bakü’de organize edilen faaliyette de Azerbaycan’daki firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Firmaların önümüzdeki aylarda da proje kapsamında hedef pazarlar arasında yer alan Gürcistan’da ikili iş görüşmesi etkinliği gerçekleştirmesinin planlandığı vurgulandı.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.