enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1667
EURO
35,1059
ALTIN
2.468,96
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C

Trabzon’da hayata geçirilecek GES’te panel montajına başlandı

Trabzon’da hayata geçirilecek GES’te panel montajına başlandı
09.12.2023 16:25 | Son Güncellenme: 07.12.2023 15:10
53
A+
A-

Trabzon’un Ortahisar Belediyesinin hayata geçirdiği güneş enerjisi santralinde (GES) panel montajına başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Geçit Mahallesi’nde kurulacak GES’te panel montajının yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şu ana kadar 1500 panelin kurulumunun tamamlandığını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tahsis edilen 45 dönüm alanın 35 dönümünde kurulacak GES için toplam 5 bin 688 panelin montajının yapılacağını ifade eden Genç, GES’in yılda 3 bin kilovat enerji üreteceğini aktardı.

Genç, belediyenin yıllık enerji tüketiminin 1800 kilovat olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Tüketimimizi mahsuplaşacağız, fazlasını da satacağız. Yaklaşık 1200 kilovat miktarındakini satmış olacağız. Satış için iznimiz var. Mevzuat gereği tükettiğimiz kadar satabilme hakkı var. Bu da belediyemiz için ek gelir demek. Yeni yılla birlikte GES’te elektrik üretimine başlayacağız. Bu, enerji maliyetlerinin artışından kaynaklı bazı belediyelerimizin de uyguladığı bir proje. Tonya Belediyemiz başladı, bayağı verimli bir uygulama. Hem kendi enerjisini üretiyor hem de gelir temin ediyor. İLBANK’ın da bu konuda hibeleri var, düşük faizli kredi de veriyor.”

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.