enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı
19.09.2023 14:59
8
A+
A-

Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazi ünvanı verilişinin 102. yıl dönümü ve 19 Eylül Gaziler Günü, 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Törende; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Tezcan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Seyyah Sağıroğlu çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirtilen konuşmayı Kıbrıs Gazisi Yusuf Yılmaz yaptı.
Vali Aziz Yıldırım törendeki konuşmasında; “Ülkemizin her karış toprağında; vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Gazilerimiz, milletimizin medarıiftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın en büyük timsalleridir.
Aziz Türk Milleti, dün olduğu gibi bugün de “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz!” diyerek vatan uğruna canlarını feda etmekten kaçınmayan ve tarihimizi altın harflerle yazan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin, ‘Gaziler Günü’nü bir kez daha kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşamaktadır.
19 Eylül’ün yurdumuzun her yerinde “Gaziler Günü” olarak kutlanması, bizlere; yurt içinde ve yurt dışında yazdıkları kahramanlık destanlarına her gün bir yenisini ekliyor olmalarıyla iftihar ettiğimiz kahraman şehitlerimize ve gazilerimize karşı olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermektedir.
Gaziler Günü vesilesiyle, bir kez daha ecdadımızın mirası olan vatanımıza sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı dik ve kararlı durmanın, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çalışmanın, Aziz Şehitlerimize ve Kahraman Gazilerimize karşı en büyük sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz. Bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman Gazilerimize ve Aziz Şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine, kutlu bir geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmak mecburiyetindeyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize sağlık ve huzur diliyor, en derin saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı’nın önünde toplu fotoğraf çekimi yapılarak tören sona erdi.
Programa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Tezcan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Seyyah Sağıroğlu askeri ve mülki erkân, gaziler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Program Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.