enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2558
EURO
34,7818
ALTIN
2.396,14
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Açık
19°C
Trabzon
19°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C

KTÜ’deki İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi nitelikli eğitimleriyle ilgi görüyor

KTÜ’deki İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi nitelikli eğitimleriyle ilgi görüyor
12.12.2022 12:26
8
A+
A-

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesindeki İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’nde (MEDSİM), yurt içinden ve dışından katılımcılara eğitim verildiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen MEDSİM Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kağan Özkaya, simülasyon tekniğinin birçok alanda olduğu gibi tıp eğitiminde de etkin kullanıldığını belirtti.

Bu tekniğin birçok eğitim yönteminin alternatifi haline geldiğini ifade eden Özkaya, güvenli ortamda gerçek hastaya zarar vermeden, hekimin veya sağlık çalışanının bilgi ve becerisini artıran, çeşitli ekipmanlar üzerinden yürütülen eğitim yöntemi olduğunu aktardı.

KTÜ MEDSİM’in 2017’de kurulduğu bilgisini veren Özkaya, “Aktif olarak birçok ulusal, uluslararası ve yerel eğitimlerin verildiği bir merkez durumundadır. Merkezimizdeki teknolojik donanım, dünyada sayılı yerde bulunmaktadır. Bu yüzden diğer merkezlerdeki eğiticiler de eğitimlerini Trabzon’a gelerek almaktadır.” diye konuştu.

Geçen ay Avusturya, Hollanda, Danimarka, Rusya ve Belarus’tan katılımcı, eğitimci ve diğer dış paydaşlarla “Uluslararası Simülasyon Eğitici Eğitimi” düzenlediklerini kaydeden Özkaya, eğitimi temel, orta ve ileri olmak üzere 3 düzeyde gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Merkezin, bu eğitimle birçok paydaşı bir araya getirerek kültürlerarası etkileşimin sağlanmasında önemli bir rol oynadığının altını çizen Özkaya, şunları belirtti:

“Gerek kurs gerekse kurs dışındaki sosyal etkinliklerle kooperasyonel yaklaşımın ve iş birliğinin devamlılığı açısından MEDSİM’in müthiş bir potansiyelinin olduğu anlaşıldı. Deneyimlerin ve bilgi birikiminin paylaşıldığı her yönü ile dolu dolu geçen bu kursun düzenlenmesi aşamasından bitimine kadar olan sürede emeği geçen tüm öğretim üyelerimize, merkez ekibimize, Tıp Fakültesi Dekanlığına, rektörlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyorum.”

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.