enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
27°C
Trabzon
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Öğrenciler farkındalık dersi verdi

Öğrenciler farkındalık dersi verdi
07.06.2024 11:38
42
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Sergisi’nde çevre bilincinin önemine dikkat çekti. Genç, çevreyi koruma bilincinin yayılması ve enerji ihtiyacının yenilenebilir kaynaklarla karşılanması gerektiğini vurguladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nde düzenlenen Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Sergisi’ne katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Hami Yıldırım İlkokulu, Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu, Akçaabat Kavaklı Ortaokulu ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Özel Yürekler Özel Eğitim Merkezi, Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi, Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi paydaşlığında düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Çevre bilincinin herkese aşılanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Genç, “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenliyoruz. Çevre çok önemli bir kavram. Teknolojinin hızlı gelişimi, insanımızın yaşamına kolaylıklar sağladı ve hayat standardını yükseltti. Ancak çevreye zarar veren negatif etkilerle de karşılaşıyoruz. Bu nedenle gerekli tedbirleri almalı ve çevre bilincini oluşturmalıyız” dedi.

ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Başkan Genç, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Tabiatı ve çevreyi koruma bilincini oluşturmamız lazım. Onun için Ortahisar Belediye’mizde başlattığımız çalışmalarımızı şu anda Büyükşehir Belediyemizde devam ettiriyoruz ve daha artırarak devam ettirmek istiyoruz. Bu manada herkes kendi şehrinde, kendi ilçesinde ve sokağında tedbirleri alabilirse daha yaşanabilir ve sağlıklı bir çevre oluşturmuş oluruz. Böyle bir yükümlülüğümüz var. Bu hepimizin geleceğe bir borcudur. Şehrimizde mevcut katı atık yönetimini daha yaşanabilir bir çevre olma anlayışıyla kontrol altına alma gayreti içerisindeyiz. Diğer taraftan da negatif etkileri azaltma konusunda da gerekli adımlar attık. Atmaya da devam ediyoruz.”

ÇEVRE DOSTU PROJELERİN SAYISINI ARTIRMALIYIZ
Enerji ihtiyacının artarak devam ettiğini ifade eden Başkan Genç, “Artarak devam eden enerji ihtiyacı var. Fosil yakıtların çevremizde oluşturduğu negatif etkileri izale etmek için her yerde yenilenebilir enerjiyle beraber yola devam edilmek isteniyor. Bunun örneğini biz Trabzon’umuzda yaptık. 3 milyon kilowat saat enerji üreten çevre dostu bir güneş enerji santralini kurduk. Bunların sayısını artırmamız lazım. Bir taraftan hem bu şuuru oluşturmak adına hem de yavrularımızı bu bilinçle beraber yetiştirmek adına çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz, okullarımız, çevre müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemizin Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı hep birlikte el ele güzel bir çalışma hayata geçirdi. Atık olması gereken objelerle birlikte sanatsal faaliyet yapılmış. Yavrularımız, hocalarımızla birlikte güzel işler çıkarmış. Hem çevre bilincini hem de geri dönüşüm bilincini aşılamak adına kıymetli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çevre haftamız hayırlı olsun” cümlelerine yer verdi.

SERGİ 3 GÜN AÇIK KALACAK
Başkan Genç, konuşmaların ardından Hami Yıldırım İlkokulu, Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu, Akçaabat Kavaklı Ortaokulu ve Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Özel Yürekler Özel Eğitim Merkezi, öğrencilerinin yaklaşık üç aylık bir sürede topladığı plastik, metal, tekstil, kağıt, ahşap gibi atık malzemelerden tasarladıkları objelerin yer aldığı sergiyi gezdi. Büyük takdir ve beğeni toplayan sergi 3 gün açık kalacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.