enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
28°C
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Arsin’de “Birlikte Okuyoruz” Projesi

Arsin’de “Birlikte Okuyoruz” Projesi
26.05.2024 12:12
23
A+
A-

Arsin İlçe Müftülüğü Tarafından Yürütülen “Birlikte Okuyoruz” Projesi Kapsamında Nisra Park Düğün Salonunda Prof. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ Tarafından “Hayatın Tekrarı Yok” Konulu Konferans Gerçekleştirildi.
İlçe Müftülüğü Kur’an Kursu Öğreticisi Şükran İSLAM’ın Proje Sahibi ve yürütücüsü olarak başlamış olduğu “Birlikte Okuyoruz” projesi özellikle pandemi sürecinin eve kapanma etkisiyle başlayıp ,zamanla bir çok ilden katılım sağlanan gençler ve kadınlarla hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak faaliyet gösteren bir projedir.
Sonrasında Arsin ilçemizdeki tüm ihtiyaç odaklı kurslar da eğitim gören kursiyerlerin de dahil olmasıyla geniş bir kitleye ulaştı. Aynı gün ve aynı saatler de vakitler okumaya ,dinlemeye ve anlamaya ayarlandı. Her bir kitap sonunda yarışmalar düzenlenerek bilgiler pekiştirildi. Şu ana kadar okunan kitap listesi şu şekildedir. Hikmetin Kırk Kapısı,Seçme Hadisler, Bizi kim Beğenecek, Sahabe Hatıraları, Gençlerle Başbaşa, Hikmetli Kıssalar ,Gençlere Hisseler, Siyer i Nebi Okuyorum (Peygamberimizin Hayatı), Peygamberler Tarihi Okuyorum, Hayatın Tekrarı Yok, Darbı Mesel isimli kitapla proje devam etmektedir.
Program Fatih Mahallesi Meydan Camii Müezin Kayyımı Yusuf Baki KALAN’ın okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. İlçe Müftümüz Telat ERGİN hocamızın açış konuşmasının ardından proje kitaplarından olan Prof. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ’nün kaleme almış olduğu “Hayatın Tekrarı Yok” isimli kitaptan hocamız proje katılımcılarına, Ortaokul, Lise, Üniversiteli kız öğrencilerimize ve ilçemizdeki bayanlara yönelik olarak konferans verdi. Program Prof. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ hocamıza hediye takdiminin ardından yapılan dua ile sona erdi.
Programa katılan bayan kardeşlerimize ve öğrencilerimize ilahi dinletisi sunan hocalarımız Enes ÇAKIR ve Yusuf Baki KALAN’a, Proje sahibi Şükran İSLAM’a, proje katılımcıları Zeynep YILDIRIM, Nuray ÇAKIR’a ve konferansı gerçekleştiren Prof. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ hocamıza teşekkür ederiz.

Arsin İlçe Müftülüğü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.