enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
26°C
Trabzon
26°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

BAŞKAN GENÇ’TEN ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK

BAŞKAN GENÇ’TEN ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK
21.05.2024 11:57
13
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 69. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’ne katıldı. Öğrencilere olan desteğin süreceğini vurgulayan Başkan Genç, onların hayatlarını kolaylaştırmak için önemli adımlar atacaklarını dile getirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversite’nin Kuruluşunun 69. Yılı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Füsun Terzioğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 20. Dönem Trabzon Milletvekili ve emekli akademisyen Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

BİZLER İÇİN GURUR VERİCİ
Üniversitelerin, bilginin merkezi olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Üniversiteler bilginin merkezi. Bilgi de şu anda en kıymetli olan şey. Dolayısıyla Trabzon’umuzda, şehrimizde böyle bir bilim merkezinin olması bizler için büyük gurur verici. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 69. Yılı kutlu olsun. İnşallah nice 69 yıllar bölgemize, şehrimize, ülkemize ve bütün insanlığa hizmet eder. Şu anda yeryüzünde hukukun gücü değil, gücün hukuku var. Bütün insanlığın hukukunu, bütün ülkelerin hakkını hukukunu korumakla mükellef olan Birleşmiş Milletler yerle yeksan olmuştur. İşlevsiz hale geldi. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bilgiyle ulaşılacak olan güce millet olarak, medeniyet olarak çok daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ
Başkan Genç, açıklamasında öğrencilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Ortahisar Belediye Başkanlığı dönemimizde desteğimizi başlattık, yine aynı anlayışla devam edeceğiz. Pırıl pırıl gençler var. Teknolojide yarışan ve o yarıştıkları derecelerle beraber uluslararası platformlarda davet edilen teknoloji kulüplerimiz var. TEKNOFEST’te derece yapan Karadeniz Teknik Üniversite’mizin gençleri, ürettikleri roketle beraber hem İngiltere’de hem Fransa’da hem son olarak Amerika’da yarıştılar ve derece yaptılar. Şu anda İHA’ların da SİHA’ların da roket motorları ilk kez ülkemizde, Trabzon’umuzda üretilmeye başlandı. Bu çok mükemmel gelişmedir. Öğrencilerimiz fedakarca çalışıyorlar. Onları yetiştiren siz çok değerli hocalarımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZE DESTEKLER VERECEĞİZ
Raylı sistemin Trabzon’a nefes aldıracağını vurgulayan Başkan Genç, “Raylı sistem projemiz şehrimize söz verdiğimiz bir proje. Allah nasip ederse raylı sistemi ikinci etabını, Meydan Atatürk Alanı’ndan başlayarak, üniversitemizin A kapısından girip D kapısından havalimanına indirilmesi şeklinde planlıyoruz. Dolayısıyla ulaşım noktasında üniversitemizin ve şehrimizin geleceğine yönelik böyle bir kolaylığı sağlamak istiyoruz. İnşallah yeni dönemde büyükşehir belediyemiz olarak öğrencilerimize doğal gaz desteği, evde konaklayan öğrencilerimize ulaşım desteği, su konusunda destekler vereceğiz. Bu konuda da rektörümüzle birlikte bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da iş birliğimizi sürdüreceğiz. Burada eğitim gören öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına güzel adımlar atacağız” diye konuştu.

HER ZAMAN SAYGIN BİR KONUMDA
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Ülkemizin dördüncü üniversitesi olarak kurulan Karadeniz Teknik Üniversitesi, kurulduğu tarihten bu yana yetiştirmiş olduğu yüz binlerce kaliteli insan ile ülkenin bürokrasisine, sanayisine, AR-GE çalışmalarına, sağlığına, eğitimine, savunma sanayine, ekonomisine, tarımına, turizmine ve daha birçok alanına katkı sunmuştur. Ülkemizin medeniyet ve kalkınma hamlelerine büyük bir güç katmıştır. Köklü tarihiyle dünyada ve ülkemizde yaşanan dönüşümlere, değişimlere tanıklık eden, Türkiye’nin medeniyet ve kalkınma yolculuğuna çok değerli katkılarda bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi yurt içinde ve dışında her zaman saygın bir konuma sahip olmuştur. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 69. kuruluşunu tebrik ediyorum” cümlelerine yer verdi.

ÜLKEMİZİN MARKA ÜNİVERSİTESİ
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, üniversitenin kuruluşu ile ilgili bilgi vererek, “Şu ana kadar 255 bin mezun veren üniversitemizin bünyesinden Ordu, Giresun, Gümüşhane, Artvin ve Trabzon Üniversiteleri ayrılmıştır. Üniversitemiz hala ülkemizin önemli ve marka üniversitelerinden biri konumundadır. Üniversitemizde 12 fakülte, 8 meslek yüksekokulu, 6 enstitü, 1 yüksekokul ile 18 araştırma ve uygulama merkezi mevcuttur. Üniversiteler sadece eğitim öğretim yer değil, bilginin üretildiği ve topluma faydalı olacak şekilde paylaşıldığı kurumlardır. İş gücü piyasasına ve sektöre nitelikli insan kaynağının yetiştirildiği ve bunun yanında toplumsal sorunlara çözüm üretmek amacıyla AR-GE çalışmalarının yapıldığı yerlerdir. Üniversitemiz araştırmaya ve araştırma kültürüne verdiği önem sayesinde ulusal, uluslararası, yenilikçi sistemleri destekleyecek özgün fikirleri, bilgileri üretme ve küresel rekabet ortamında bizde varız diyebilecek politikalar geliştirme noktasında ciddi bir çaba göstermektedir. Bu sebeple akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin proje fikirlerini desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEK

  1. Dönem Trabzon Milletvekili ve emekli akademisyen Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur ise, “KTÜ, güçlü akademik kadrosu, fakülteleri ve okullarıyla eğitimini sürdürüyor. 31 bin öğrencisi, 250 bine yakın mezunu ile ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden mezun olmaktan gurur duyuyorum. Üniversitemizin, ülkemizin eğitim hayatına daha büyük katkılar vermesini diliyorum” ifadelerini kullandı. Davetliler kurdele kesiminin ardından, kutlamalar kapsamında açılan sergiyi gezdi. Konuşmaların ardından ‘Haydi KTÜ’yü Sen İfade Et’ Yarışması’nın kazananlarına ödülleri verildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.