enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2214
EURO
35,1295
ALTIN
2.511,20
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Parçalı Bulutlu
19°C
Trabzon
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Vali Aziz Yıldırım ve Eşi Güllühan Yıldırım’dan, Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Yemeği

Vali Aziz Yıldırım ve Eşi Güllühan Yıldırım’dan, Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Yemeği
19.03.2024 09:42
12
A+
A-

Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Valiliğimiz himayelerinde düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerimizle bir araya geldi.
İftar programına; Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ak Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Trabzon Deniz Komutanı Dz. Alb. İbrahim Hakkı Er, askeri erkan, il müdürleri, Şehit ve Gazi Dernekleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK’ler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Programda konuşan Vali Yıldırım, “Çok kıymetli şehit ailelerimiz, çok kıymetli gazilerimiz ve onların kıymetli aileleri. Sizleri saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle sizlerle bu iftar programında buluşmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum.
18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından olan ve Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’in kuruluşuna giden çetin yolda milletimizin verdiği varoluş mücadelesinin tarihimize vurulmuş bir mührüdür. Bu zafer, Anadolu halkının yaşadığı en büyük zaferlerden biri olduğu kadar aynı zamanda yaşadığı en büyük fedakârlıklarından biridir. Çanakkale, kararlığımızı ve irademizi tüm dünyaya ispatladığımız topyekûn bir seferberliktir.
Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bu necip millet için bir vatan haline dönüşmesi, kahraman şehitlerimizin ve değerli gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi ve amansız mücadele ile gerçekleşmiştir. Aziz milletimiz, tarihi boyunca vatanı uğrunda şehit ve gazi olmayı her zaman büyük bir onur ve gurur kaynağı, bir şeref saymıştır. Ve yine çok iyi biliyoruz ki; cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir.
Biz, bu varlığın değerine, asaletine ve karakterinin sağlamlığına inanmış bir milletin evlatlarıyız. Hür, bağımsız ve başı dik olarak yaşayan bu millet, yazdığı kahramanlıklarla tarihe damgasını vuran şehitlerimizi ve gazilerimizi her zaman minnetle ve şükranla anacaktır.
Düşmanı dize getiren fedakârlık, sabır, azim ve zafere olan inanç; bizi bugünlere taşımış, yarınlara da taşıyacaktır. Geçmişi olmayanın geleceğinin de olmayacağının bilinci ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygı ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.” dedi. Yıldırım iftar yemeğini ikram eden işadamı Hüseyin Başaran’a da teşekkürlerini iletti.
Sözlerini Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirinin ‘Ey şehidoğlu şehid, isteme benden makber, Sana âğûşunu açmış duruyor Peygamber’ dizeleriyle tamamlayan Vali Yıldırım, daha sonra eşi Güllühan Yıldırım ile şehit yakınları ve gaziler ile sohbet etti.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.