enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2046
EURO
35,0509
ALTIN
2.523,45
BIST
10.660,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
19°C
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Salı Açık
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C

2024 Şubat Ayı “Trabzon’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı” Gerçekleştirildi

2024 Şubat Ayı “Trabzon’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı” Gerçekleştirildi
07.03.2024 09:50
14
A+
A-

Vali Aziz Yıldırım başkanlığında 2024 Şubat Ayı “Trabzon’un Huzuru Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Trabzon Valiliğinde gerçekleştirilen toplantının başlangıcında Vali Yıldırım, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatları doğrultusunda, her ay benzer bilgilendirme toplantılarının düzenleneceğini belirtti.

Toplantıların, şeffaf yönetim anlayışı çerçevesinde güvenlik konularında halkı bilgilendirmeyi ve güvenlik konularında iletişim sağlamayı amaçladığını söyleyen Vali Yıldırım, “Trabzon’un eşsiz coğrafyasında huzurun ve güvenliğin birinci öncelik olarak kabul ederek asli görevimiz olan asayişin temini için tüm personelimiz özveriyle hareket etmektedir.

Sahil Güvenliğimiz, Emniyet ve Jandarmamız duyarlı ve koordineli bir şekilde sahadadır ve şahsen tüm personelimize bu hassasiyetleri için teşekkür ediyorum.

Bilmenizi isterim ki tüm güvenlik birimlerimizle birlikte daha güvenli ve daha huzurlu bir Trabzon için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

2024 Şubat ayı içerisindeki asayiş verilerine değinen Vali Yıldırım “Değerli hemşehrilerimiz şubat ayı içerisinde 2.009 olay meydana gelmiş, olaylara karışan 1.686 kişi yakalanmıştır. Bunların içerisinde 194 tanesi mal varlığına karşı yapılmış olan suçlar, 554’ü şahsa karşı (ufak tartışmalar ve kavgalar) işlenmiş suçlardır.

Bunların dışında ilimizde asayiş ekiplerimizce toplam 163.755 şahıs ve 152.245 araç kontrolü yapılmıştır. Adli mercilerimiz tarafından verilen cezalar karşısında aranan şahısların içerisinde 240 kişiyi sadece şubat ayı içesinde yakaladık. Bunların 91 tanesi 5 yıla kadar olan hapis cezası almış, 13 tanesi 10 yıla kadar, 7 tanesi 20 yıla kadar, 4 tanesi de 20 yılın üzerinde hapis ceza almış şahıslardır. Suçluların toplumumuz içerisinde masum insanların arasında dolaşmasına müsaade etmeyeceğiz.

Değerli arkadaşlar Karadeniz Bölgesi’nde silahın ne kadar çok sevildiğini biliyoruz. Her platformda üzerinde özellikle durduğumuz bir konu var ki ruhsatsız silah almayın ve üzerinizde asla taşımayın.

Şubat ayı içerisinde 37 adet ruhsatsız tabanca, 337 adet fişek, 15 adet kesici-delice alet, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir.

Özellikle internet ve telefon üzerinden yapılan dolandırıcılık faaliyetleri kapsamında 265 vatandaşımız başvuru yapmıştır. Yapılan operasyonlarda 15 şahıstan 9’u ilimizde çıkmıştır. 15 şahıstan 10 kişi tutuklanmış olup, 1 kişi nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrolle serbest bırakılmış, 4 şahıs Cumhuriyet Savcılığından serbest bırakılmıştır.

Unutmayın ki dolandırıcılık olaylarında mağdur olmamak için kamu kurumunda görevli olan savcı, polis, asker, jandarma, idari personel telefon ile talimat vererek para istemez. Bu konularda dikkatli olmalarını böyle bir telefon aldıklarında güvenlik güçlerimize veya savcılığa başvurmalarını istiyoruz.

Bu amaçla vatandaşlarımızı bilgilendirmeler yapıyoruz, afişler, broşürler dağıtıyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde de 8.600 vatandaşımıza bilgilendirmek amacıyla kısa mesaj çekilmiştir.

Kadına Şiddetle Mücadele konusunda bilgilendirmelerde bulunan Vali Yıldırım, “Kadınların daha etkin biçimde korunmasına yönelik tedbirler Valiliğimizce büyük bir hassasiyetle yerine getirilmektedir. Kadın Acil Destek Uygulaması, akıllı telefon kullanıcısı kadınların, uygulama mağazalardan uygulamayı indirebilmektedirler.

KADES uygulaması hakkında 3.450 kişiye eğitim verilmiş, 876 kişi uygulamaya kayıt edilmiştir. Ayrıca KADES uygulamasında şubat ayı içerisinde birimlerimiz 93 ihbar almıştır.

Narkotik Suçlarla Mücadele konusu hakkında bilgi veren Vali Yıldırım, “Mücadelemiz hassasiyetle sürdürmekteyiz. Trabzon’un bu konuda ulaşılmaz ve yasaklı bölge olmasını hedefliyoruz.

Şubat ayı içerisinde yapılan operasyonlarda 1570 gr uyuşturucu madde, 25 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 375 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

İlimizde 2024 Şubat ayı içerisinde 125 olay meydana geldi, 144 şahıs yakalandı, 15 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yine narkotik faaliyetler konusunda sokaklarımızın daha güvenli hale getirilmesi için 1.787 kişiye Narko-rehber kapsamında eğitim verilmiştir.

Uyuşturucu kullanımına henüz başlamadan önüne geçmek hedefi kapsamında farkındalığı arttırmak için annelerimizin ve öğretmenlerimizin rolleri son derece büyük önem taşıyor. Annelerimiz ve öğretmenlerimiz etrafında bulanan gençlerin üzerindeki değişiklileri gözlemleyip ilgili kurumlarla iletişime geçmelerini istiyoruz.

Uyuşturucu mücadele çalışmalarının birimlerimizce nasıl yapıldığını anlatmak, bilgilendirmek ve farkındalığı arttırmak için 650 vatandaşımıza broşür dağıtımı yaptık. 908 anne ve anne adayına Uyuşturucu Suçları Bildirimi Mobil Uygulaması (UYUMA) uygulaması kaydetmiştir.” dedi.

Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele Kapsamında 2024 Şubat ayında; 26 olay meydana gelmiş 23 şahıs yakalanmıştır.

Göçmen kaçakçılığına karşı da yapılan çalışmalara değinen Vali, 2 organizatör gözaltı, 1 tutuklu ve 3 olayın meydna geldiğini, 6 sınır dışı edilen düzensiz göçmenin, 2 kişinin işlemlerinin devam etmekte olduğunu ifade etti. 16.000 kişinin de ilimizde resmî olarak ikamet ettiğini ve toplamda 14 ayda 700’ün üzerinde kişi sınır dışı edildi.

Terörle mücadele kapsamında 3 operasyon yapıldı. Bu operasyonların bir tanesi 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulanan FETÖ üyesi şahıs içindi ve yakalanarak adliyeye teslim edildi. Onun dışında diğer olaylardaki şahıslar da yakalandı.
Siber suçlarla mücadele kapsamında 108 siber operasyonu yapılmıştır. Bu olaylarda takip edilen 3 şahıs yakalandı.

Güvenli internet kullanımı hakkında 4.350 öğrencimize eğitim verdik, 6 kurumda bilgilendirmeler yapıldı. 585 kurum personeline de eğitim verildi. Zararlı içerik kullanan 23 internet sitesi de erişime kapatıldı.

Trafik olaylarına yönelik denetimlerde 343 trafik kazası meydana geldiği, 142’sinin yaralanmalı, 2’si ölümlü, 199’u maddi hasarlı kazalar olduğu ifade edildi. Trafik konusunda vatandaşların kurallara uymaları noktasında uyarılarda bulunuldu.

Trafik faaliyetleri konusunda il genelinde 3.313 öğrenciye teorik ve uygulamalı trafik eğitimi, 1.900’e yakın sürücüye trafik güvenliği konusunda eğitimi verilmiş 450 broşür dağıtılmıştır. Yine 2.200 öğrenciye Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda, Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Trafik Haftası’nda “Emniyet Kemeri kullanımının Önemi” eğitimi verildi.

Okul önü ve çevresindeki uygulamalara değinen Vali, “Okullarımızın çevresinde her zaman varız. Öğrencilerimiz yavrularımız bizim için yarının teminatı olan kişilerdir bu yüzden onların eğitim kurumlarına güvenli şekilde gidip gelmeleri ve oralarda güvenli şekilde bulunmaları bizim için çok önemlidir. Bu anlamda 386 okul çevresinde Şubat ayı içerisinde yapılan kontrollerde şüpheli görülen 2.790 kişi sorgulandı, umuma açık 258 iş yeri, 1.065 tane park ve bahçede kontrol edildi. Yine Şubat ayı içerisinde okul çevresinde bulunan servis araçları ile birlikte şüphe arz eden toplam 866 araç kontrol edilmiş olup 34 araca ceza işlemi uygulanıp 12 araç trafikten men edildi.

Seçim güvenliği konusuna da değinen Vali Yıldırım, “Hepinizin bildiği gibi önümüzde seçim var, demokrasinin vazgeçilmezi seçim muhakkak yapılacak ve biz bu anlamda arkadaşlarımız ile birlikte hazırız, Emniyetimiz, Jandarmamız, Sahil Güvenliğimiz, Kaymakamlarımız ve Valiliğimizin bütün personeli bu anlamda hazır hatta bu konu da bugün ayrıca bir toplantı yapıp elimizde ne var yaptığımız çalışmalarda nerelerdeyiz seçim takviminde bizim yapmamız gereken ne varsa tekrar gözden geçireceğiz.” dedi.

Son olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı faaliyetlerine değinen Vali, Sahil Güvenlik Personelimizin sahillerimizin güvenli bir şekilde koruyabilmek ve güvenli tutabilmek için gayret sarf ettiğini söyledi.

Şubat ayı içerisinde 217 saat deniz devriyesi, 450 kara devriyesi icra edilmiş, 313 adet gemi, tekne, balık çiftliği ve balıkçı teknesi kontrol edilmiştir.1.214 şahıs kontrol edilmiş olup 16 şahsa işlem yapılmıştır.

İlimize ziyarete gelen önemli kişilerin güvenliğinin sağlanması açısından sahil güvenliğimiz denizden tedbirleri almakta ve en son olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizin ziyareti esnasında deniz devriyesi görevini ifa etmiştir. Şubat ayında ilimiz deniz sınırlarında herhangi bir adli olay meydana gelmemiştir. Boğulma olaylarının önüne geçilmesi içinde genç nesillerimizin öğrencilerimizin insanımızın bilgilendirilmesi gerekiyor, bu anlamda Sahil Güvenlik Komutanlığımız faaliyetlerde bulunmaktadır. 39 okulda 3.720 öğrenciye “Çeken Akıntı ve Geleceğin Denizcilerini Bilgilendirme Konferansı” verildi.

Bilgilendirme toplantısında Vali Yıldırım’a İl Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ve Sahil Güvenlik Komutanı eşlik etti.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.