enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2057
EURO
35,1178
ALTIN
2.472,16
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
17°C
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C

“Aday Din Görevlileri Mesleğe Hazırlık Eğitimi 2. Dönem Açılış Programı”

“Aday Din Görevlileri Mesleğe Hazırlık Eğitimi 2. Dönem Açılış Programı”
04.03.2024 16:13
29
A+
A-

Diyanet Akademisi Trabzon Hafız Ali Haydar Dini İhtisas Merkezimizde “Aday Din Görevlileri Mesleğe Hazırlık Eğitimi 2. Dönem Açılış Programı” Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, İl Müftüsü Selami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Dairesi Başkanı İbrahim Yılmaz ve diğer ilgililer katıldı.
Sözlerine Eğitime başlamaya hak kazanan imam-hatip adaylarımızı tebrik ederek başlayan Vali Yıldırım, “Ülkemizde şehir merkezlerinden, dağ köylerine kadar halkımıza hizmet eden, camilerimizi açık tutan, semâyı ezan sesleriyle süsleyen, vaaz ve hutbeleriyle topluma yön veren; halkımızı birlik, berberlik ve kardeşliğe davet eden din görevlilerimiz toplum hayatında çok önemli bir görev üstlenmişlerdir. Allah’ın evleri olarak kabul edilen camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz; aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan, ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında çok kıymetli bir yerde bulunmaktadır” dedi.
Konuşmasına din görevliliğinin toplumun tüm kesimlerine hitap eden çok önemli bir görev olduğunu söyleyerek devam eden Vali Yıldırım, “ Bu derece kıymetli bir görevi ifa edecek olan din görevlilerimizin nitelikli bir eğitimden geçmesi de o derece önem taşıyor. Kuşkusuz bu aşamaya gelinceye kadar aldığınız alan eğitimlerinde bu görevi ifa edecek birçok bilgiyi öğrendiniz ve inanıyorum ki bilgilerinizi sürekli güncelleyerek kendinizi geliştiriyorsunuz. Ancak, öğrendiklerinizi pratikte, sahada uygulamak farklı bir tecrübedir. Günümüz dünyasında o kadar hızlı gelişmeler yaşanıyor ki okullarda aldığımız mesleki eğitimler bazen yetersiz kalabiliyor. Hadiseleri ve gündemi sürekli takip ederek bilgilerimizi güncellemek; hadiseler karşısında doğru dini bilgiye dayalı sağlam bir duruş ortaya koymak durumundayız. Bugün sizler Trabzon Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezinin ikinci dönem imam-hatip adayları olarak sekiz ay sürecek eğitimlerinize başlıyorsunuz. Burada bilgi ve davranış olarak yeni kazanımlar elde edecek, kendinizi mihraba ve kürsüye biraz daha hazır hale getireceksiniz.
Hazırlık eğitimizi tamamlayıp görev aldığınız merkezden en ücra noktaya kadar her noktada devletimizin bir eli olacağınızı da unutmayınız. İlahiyat Fakültesi mezunu olan 130 imam-hatip adayımızın sekiz aylık eğitimlerini tümünün eksiksiz olarak başarıyla tamamlayacağına inanıyorum.” dedi.
Programın sonunda Vali, İmamhatip adaylarıyla sohbet ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.