enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2755
EURO
34,6822
ALTIN
2.399,71
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C

Arsin OSB Başkanı Dursun Ali Sakarya’nın yeni yıl mesajı;

Arsin OSB Başkanı Dursun Ali Sakarya’nın yeni yıl mesajı;
02.01.2024 11:59
7
A+
A-

Değerli Trabzon Arsin OSB ailesi;

Şubat ayının başında ülkemizin gördüğü en büyük doğal felaketlerden birini yaşadık. On binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, milyonlarca insanımızın evsiz kaldığı depremin acısını hâlâ yüreğimizde hissediyoruz.

Elbette yaşadığımız büyük felaketin ekonomik, demografik ve sosyal sonuçları olacaktır. Ancak bu süreçte görüldü ki; hiç tereddüt etmeden depremzedelerin yardımına koşan, elinde avcunda ne varsa ihtiyaç sahiplerine gönderen, kilometrelerce uzanan tır kuyrukları oluşturan, enkaz altına giren, çorba dağıtan, evini açan, aşını paylaşan Türk milletinin birlik olduğunda aşamayacağı hiçbir zorluk, üstesinden gelemeyeceği hiçbir güçlük yoktur.

Bu doğrultuda; yaşadığımız büyük felaketin izlerini de kısa sürede aşacağımıza inanıyor, bu vesileyle bir kez daha ebediyete intikal eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ülkemizin bir daha böyle bir felaketle karşılaşmamasını temenni ediyorum.

Kıymetli sanayiciler;

Organize Sanayi Bölgemizin büyümesi ve gelişmesi için gerek altyapı gerekse üstyapı çalışmalarımızı yıl boyunca sürdürdük. Bu kapsamda büyük bir GES kurulumu ve yeşil enerji dönüşümü sağlamaktayız. İlerleyen süreçte bu dönüşümü daha da arttırarak devam ettireceğiz.

Bunun yanı sıra Dünya Bankası finansmanıyla yaptığımız “OSB içi enerji nakil hatlarını yer altına taşıma” projesi ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın iç kredi desteğiyle yaptığımız “Trabzon Arsin OSB Atık Su Arıtma Tesisi Modernizasyonu ve Kapasite Artırımı” projeleri uygulanmaya devam ediliyor.

Ayrıca; DOKA işbirliği ile “Yeşil Dönüşüm ve Yol Haritası Hazırlanması Projesi” kapsamında yıl boyunca tüm firmalarımız ile detaylı anketler yaptık. Elde edilen verilen ışığında vizyonumuzu, misyonumuzu ve stratejik odak alanlarımızı tespit ettik. Artık “Yeşil Dönüşüm” için aksiyon almaya hazırız.

Sevgili üreticiler;

Tüm bu altyapı ve üstyapı çalışmalarımızın yanı sıra bizlerin çok önemsediği “dijital dönüşüm” konusunda da pek çok adım attık.

Trabzon Arsin OSB’nin mevcut internet sitesini (tosbol.org.tr) ihtiyaçlar, talepler ve güncel dijital gereksinimler doğrultusunda yeniledik. Siz değerli sanayicilerimizi öncelediğimiz web sitemizde ayrıca sosyal medya dinamiklerinin tamamını da göz önünde bulundurduk.

Bunun yanı sıra Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle logomuzu güncelledik, kurumsal kimliğimizi ve kurumsal iletişim stratejimizi belirleyerek bu dönüşümü daha da güçlendirdik.

Değerli Trabzon Arsin OSB ailesi;

Önümüzdeki yıl devam eden projelerimizin yanı sıra; Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesini hedefliyoruz.

Hepinizin malumu olduğu üzere; OSB içerisinde yer alan parsellerin tahsis ve satışı tamamlandığı için yeni yatırım yapılabilecek alan bulunmamaktadır. Ancak gerek yeni yatırımcı gerekse Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren mevcut katılımcıların parsel ve ilave alan ihtiyaçları devam etmektedir. Bu doğrultuda yatırım yapmak isteyen katılımcıların ihtiyaç duyduğu parsel alan ve sayılarının belirlenmesi amacıyla Başkanlığımızca çalışma başlatılmıştır. Öncelikli olarak firmalarımızdan talepler alınacaktır.

Ayrıca Bölgemizin en büyük sorunlarından biri olan su altyapı kanallarının yenilenmesi, Bölgemizin doğusunda bulunan derenin ıslah edilmesi, beraberinde imara açılması ve OSB’de bozulan asfaltın düzeltilmesi de bu yılki hedeflerimiz arasında bulunuyor.

Kıymetli ailemiz;

Yönetim Kurulu olarak sizlerden aldığımız güç ve yetkiyle Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ni güçlendirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hep birlikte büyüyüp, hep birlikte gelişeceğiz.

Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle.

Arsin OSB

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.