enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,9505
EURO
36,6885
ALTIN
2.989,27
BIST
10.114,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
6°C
Trabzon
6°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Çok Bulutlu
10°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
10°C
Salı Yağmurlu
11°C

“Çikolata üretimini öğrenmek isteyen her girişimciye kapımız açık”

“Çikolata üretimini öğrenmek isteyen her girişimciye kapımız açık”
19.12.2023 10:41
42
A+
A-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da butik çikolata üretimi yapan girişimci sayısını artırmaya gayret ettiklerini belirterek, “Trabzon’u çikolata üretim merkezi yapmak için çalışıyoruz. Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyemiz, bu konuda girişimci olmak isteyen başta öğrenciler olmak üzere herkese açık” dedi.
SÜRMENE’DEN ÖĞRENCİLER WORKSHOPA KATILDI
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında; İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Trabzon Valiliği, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret Borsası ile Trabzon Ortahisar Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde oluşturulan Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyesi, eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Sürmene Cevher Özden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek – İçecek Alanı 12. sınıf öğrencileri, Pasta Yapım Teknikleri dersi kapsamında Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyesindeki workshopa katıldı. Öğrenciler, Alan Şefi Nezihe Sönmez ve Hisariçi personeli tarafından çikolata yapımı konusunda bilgilendirildi ve kendi çikolatalarını yaptı.
“TRABZON ÖNEMLİ BİR ÇİKOLATA MERKEZİ OLACAK”
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, çikolatanın en önemli hammaddesi olan fındığın yetiştiği coğrafyada çikolata üretiminin ve markalarının da mutlaka artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu anlamda kurulan Hisariçi Çikolata Üretim ve Eğitim Atölyemizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız şehrimizde çikolata üretimi yapan girişimci sayısını artırmak, mevcut girişimcilerimize destek olmak. Çikolata üretimini öğrenmek isteyen, başta öğrenciler olmak üzere tüm girişimcilere yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Okullarımız workshoplar için atölyemize geliyor. Bir öğrencimiz bile çikolata üretimi konusunda girişimci olursa bu bize gurur verir. Önümüzdeki günlerde halka açık workshoplar düzenlemeyi de planlıyoruz” ifadesini kullandı.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.