enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
14°C
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Açık
19°C
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Vali Aziz Yıldırım, TBMM Araştırma Komisyonu Üyeleriyle bir araya geldi

Vali Aziz Yıldırım, TBMM Araştırma Komisyonu Üyeleriyle bir araya geldi
11.12.2023 11:53
14
A+
A-

Balıkçılık ve Su Ürünleri sektöründe yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla ilimize gelen TBMM Araştırma Komisyonu Üyeleri, 7-10 Aralık 2003 tarihlerinde balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili faaliyetleri yerinde incelemek, sektör temsilcileri ile istişarelerde bulunmak ve yaşanan sorunları tespit etmek amacıyla Karadeniz Bölgesi’ndeki inceleme ve çalışmalarına 7 Aralık’ta Kastamonu’da başlayıp programlarını Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun’un ardından 10 Aralık’ta Trabzon’da tamamladılar.
5 ilde incelemelerde bulunan ve son olarak da Trabzon’a gelen Komisyon Üyeleri bugün Vakfıkebir balıkçı barınakları ve yetiştiricileri ile görüştü, ardından Çarşıbaşı balıkçı barınağında kooperatif yöneticileri ile bir araya gelerek sorunlarını dinlediler. Çarşıbaşı’nda bulunan ve birçok ülkeye hamsi yağı ve balık unu ihracatı yapan özel bir işletmenin tesislerinde incelemelerde bulundular. Trabzon DSİ Bölge Müdürlüğünde Trabzon, Rize ve Artvin’den katılan su ürünleri temsilcilerinin sorunlarını ve taleplerini dinlediler. Araştırma Komisyonu Üyeleri çalışmalarını Sürmene Yeniay Limanı’nı ziyaret ederek tamamladı.
Konu ile ilgili bir konuşma yapan Vali Yıldırım, “Milletvekillerimizin hepsine çok teşekkür ediyoruz. Ümit ediyorum ki güzel bir çalışma olmuştur. Bu çalışmanızın sonucu da inşallah vatanımız, milletimiz, denizcilerimiz, balıkçılarımız ve bu sektörde çalışanlarımız için hayırlara vesile olur. Problemlerin çözülmesine de imkân sağlamış olur. Sayın Vekillerimizin “Denizcilik Bakanlığı” kurulması gibi bir temennileri de var. Ben de bu temenniye katılıyorum. Ona da karar verecek olan sizlersiniz. Sizleri burada görmek bizleri çok memnun etti. Sizlerin rahat çalışabilmesi için bizler de elimizden geleni yaptık. Gerek Belediyemiz olarak gerekse Valiliğimiz olarak bütün arkadaşlarımızla bu hizmetleri yürütme gayreti içerisindeyiz. Şu anda bulunduğumuz yer Ganita ismiyle maruf olan bir yerdir. “Ganita” güzel yer anlamına geliyor. Burası Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış ve işletilmekte olan bir yerdir. Vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur ve emsallerine göre fiyatları oldukça iyidir. Vatandaşımızın çok rahatlıkla ödeyebileceği miktarlardadır. Temiz ve güvenilirdir. Burası şehrimize değer katmış bir yer. Hakikaten bizlerin de pek çok konuda istifadesine sunulmuş olan bir yerdir. Sizleri de burada ağırladık. Hepinizi tekrar Trabzon’a bekliyoruz.” Dedi.
Vali Aziz Yıldırım, ilimizdeki çalışmalarını tamamlayan Araştırma Komisyonu Üyeleri ile akşam yemeğinde bir araya gelerek inceleme ve araştırmaları dolayısıyla heyete teşekkür etti.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.