enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2562
EURO
34,8294
ALTIN
2.424,89
BIST
10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
14°C
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C

Yeni Otogar göz kamaştırıyor

Yeni Otogar göz kamaştırıyor
28.10.2023 14:25 | Son Güncellenme: 27.10.2023 14:48
40
A+
A-

Trabzon Şehirler Arası Otobüs Terminaline yoğun ilgi gösteren esnaf ve yolcular, “Adeta göz kamaştıran yeni otogar şehrimize çok yakıştı. Uzun yılların sorununu çözen Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Trabzon’da uzun yıllardır kanayan yara haline gelen otogar meselesine öncelik veren ve her şeyin en ince detayına kadar düşünüldüğü projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dün gece itibarıyla faaliyete geçen Trabzon Şehirler Arası Otobüs Terminaline ziyarette bulundu. Esnaf ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Başkan Zorluoğlu’na ziyareti sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Başkanvekili Atilla Ataman, daire amirleri ve basın mensupları eşlik etti.

TÜRKİYE’DE PARMAKLA GÖSTERİLECEK
İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, hemşehrilerine verdiği sözlerden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek,
“Gerçekten bugün şahsen çok mutluyum çünkü vatandaşımıza verdiğimiz sözlerden bir tanesini daha layıkıyla yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dün 00.01 itibarıyla yeni Trabzon otogarı hizmete girdi. Şehrimiz için halkımızın için hayırlı uğurlu olsun. Çok estetik, konforlu ve kullanıcı dostu terminal olmasına özel gayret gösterdik. Yaklaşık 11 bin metre kare kapalı alan olan, 28 dönüm üzerine inşa edilmiş, çok farklı, bölgede hatta Türkiye’de parmakla gösterilecek bir otogarı çok şükür tamamladık. Eski otogar Trabzon’a çok uzun yıllar hizmet etti. Birçoğumuzun şahsen benim de hatıralarımda yer alan bir otogar. Artık ekonomik ömrünü tamamladı. Fiilen gerçekten zor, kötü şartlarda hizmet vermeye çalıştığımız bir yerdi. Şimdi tamamen kapatıldı, burada hizmete başladık. Orayı da şehrimize faydası olacak şekilde kullanacağız” dedi.

EN İNCE DETAYINA KADAR DÜŞÜNÜLDÜ
Trabzon’un Karadeniz’in merkezi olduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Bu manada yolcu, sefer sayısı itibarıyla da bölgenin en işlek terminali diyebiliriz. Burada çok sayıda firma hizmet verecek. Bilet gişelerinden peronlara, dışarıda ve içeride sosyal tesislerinden marketine, pastanesinden restoranına berberinden emanetçisine kadar her şey en ince detayına düşünülmüş durumda. Burası zemin artı 2 kat olmak üzere 3 kattan oluşuyor. Ara katta firmaların büroları var. En üst katı da Büyükşehir Belediyesinin şirketlerine tahsis ettik. Otopark alanları, taksi imkânları var. Otobüs servislerinin mekânları var dışarıda. Burayı işletme anlamında da Türkiye’nin örnek otogarlarından bir tanesi olarak görüyoruz. Dolayasıyla çok sayıda personel burada görevlendirdik. Hem temizlik görevlisi, hem idareci hem de zabıtalarımızı görevlendirdik. Bu manada buradaki esnafımızla ve işletmecilerle uyum içinde Trabzon halkına çok daha modern ve konforlu bir otogarda hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

100 ARAÇLIK OTOPARK ALANI BULUNUYOR
Yeni otogara ulaşımın da zor olmadığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Hem belediye otobüsleri, dolmuşlar, taksilerle ulaşım kolaylıkla sağlanmış olacak. Bu manada içeride taksileri var. Dolmuşlar buraya kadar gelecek. Belediye otobüslerimiz hizmet verecek. Süreç diğerinden farklı bir şekilde işlemeyecek. Özel araçlar için 100 araçlık otopark hizmetimiz var. İlk yarım saat ücretsiz olacak, sonrasında makul seviyede devam eden ücreti var. Dolayasıyla hem kendi araçlarıyla hem de toplu taşıma araçlarıyla vatandaşlarımız buraya kolayca ulaşabilir” dedi.

220 MİLYON LİRAYA MAL OLDU
Eskinin kötü taraflarını orada bıraktıklarını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Eski işletmede var olan sıkıntıları buraya taşımayacağız. Baştan itibaren gereken her türlü tedbiri aldık. Sessizliğin ve huzurun hâkim olduğu bir terminal olmasını istiyoruz. Burası yaklaşık 220 milyon liraya mal oldu. Dolayasıyla epey yüksek maliyeti var. Şehrimize çok yakıştı. Biz yeni otogarı aynı zamanda bu bölgenin, küçük sanayi sitelerinin dönüşümünün başlangıcı olarak görüyoruz. Önümüzdeki dönemde, buradaki 5 tane küçük sanayi sitesinin de belirlediğimiz yerlere taşınmasıyla bu alan bütünüyle dönüşecek ve Trabzon’umuz için yeni bir yaşam merkezi haline gelecek” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.