enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Yağmurlu
15°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

“Karabağ’ın yeniden yapılanmasında Avrupalı şirketleri değil Türk şirketlerini görmek istiyoruz”

“Karabağ’ın yeniden yapılanmasında Avrupalı şirketleri değil Türk şirketlerini görmek istiyoruz”
26.10.2023 10:57
4
A+
A-

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi ve beraberindeki işadamları heyeti, Azerbaycan Girişimciler Konfederasyonu’nu ziyaret etti, yatırım ve işbirliği olanakları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Konfederasyon Başkan Yardımcısı Vugar Zeynalov, savaş sonrası yeniden yapılanan Karabağ’ın inşasında Avrupalı şirketler yerine Türk şirketlerini görmek istediklerini vurguladı.
KARABAĞ YENİDEN YAPILIYOR
Azerbaycan Girişimciler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Vugar Zeynalov, TTSO heyetini Bakü’de ağırlamaktan memnun olduklarını belirterek, “Konfederasyonumuz bünyesinde 10 bin işadamımız ve 16 komitemiz var. Azerbaycan yatırım olanakları bakımından önemli bir ülke özellikle. İnşaat, tarım, madencilik, hayvancılık gibi iş kollarında yatırım imkanları mevcut” dedi.
Zeynalov, özellikle işgalden kurtarılan Karabağ bölgesinin yeniden yapılandırılması için ilk etapta 7 milyar dolardan fazla kaynak tahsis edildiğini belirterek, “Karabağ’da büyük bir inşaat ve altyapı faaliyeti sürdürülüyor. İnsanlar geri dönsün Karabağ’da normal bir yaşam tesis edilsin diye akıllı evler modern şehirler inşa edilecek Trabzonlu iş adamlarını da Karabağ’da ve diğer bölgelerde yatırım yapmaya bekliyoruz. O bölgede artık hiçbir tehlike yok. Orada Avrupa şirketlerini değil Türk şirketlerini görmek istiyoruz. Neredeyse 30 yıldır hiç işlenmemiş topraklar var. Bu bakir topraklar tarım için çok uygun yatırım imkanları barındırıyor” dedi.
Vugar Zeynalov, Trabzonlu iş adamlarından Azerbaycan’a sık sık gelmelerini de isteyerek, “Zengezur koridoru açılırsa Türkiye ile direkt bağlanacağız. Böylece Türkiye’nin Orta Asya bağlantısı da güçlenmiş olacak. Her alanda işbirliğimizi mutlaka güçlendirerek ilerletmeliyiz” dedi.
ÇELEBİ: AZERBAYCAN’A DAHA ÇOK GELECEĞİZ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, bir süre önce sağlık turizmi grubuyla geldikleri Azerbaycan’ı bu kez inşaat firmaları ile ziyaret ettiklerini vurgulayarak, “Önümüzdeki süreçte tarımla ilgili şirketlerimizi de buraya getireceğiz. Tek Millet İki Devlet sloganı ile kardeşimiz olarak gördüğümüz Azerbaycan’ın gelişmesine Türk iş adamları olarak katkı vermek istiyoruz. Özellikle sizin de söylediğiniz gibi Karabağ bölgesinde çeşitli sektörlerde büyük bir iş potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Azerbaycan’a çok daha sık gelerek iş ilişkilerimizi de ileriye taşıyacağız” dedi.
KOBİA’DA DESTEKLER HAKKINDA BİLGİ ALINDI
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi ve beraberindeki heyet, Azerbaycan’da KOSGEB’in karşılığı olan KOBİA’yı da ziyaret etti. Trabzon heyeti, KOBİA Başkanı Orhan Memmedov ve yetkililerden, Azerbaycan’da şirket kurulumu ve destekler hakkında bilgi aldı.
ÇELEBİ FİRMA ZİYARETLERİNDE BULUNDU
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Bakü’de çeşitli firmaları da ziyaret ederek, işbirliği olanakları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Trabzon Hurmasını kurutulmuş ve dondurulmuş olarak Avrupa’ya ve Türkiye’ye pazarlayan Balkhoorma firmasını ziyaret eden Çelebi, “Trabzon hurması gerçekten dünya pazarında büyük yeri olan bir ürün. Bu konuda yapabileceğimiz çalışmalarla ilgili fikir edindik” ifadesini kullandı.
Çelebi ayrıca gıda ve giyim başta olmak üzere çeşitli markalarla Bakü’de faaliyet gösteren Ferhat Çeğil ve ortağı Yegane İbrahimov’un işletmelerini de ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Azerbaycan’da gerçekleştirilen etkinliklere katkıları nedeniyle Azerbaycan Trabzon İşadamları Platformu Kurucu Başkanı Barış Uzunoğlu’na Trabzonspor forması hediye etti.

TTSO

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.