enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2732
EURO
34,9654
ALTIN
2.447,97
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘En Mutlu Köy’ Projesi Hayata Geçirildi

‘En Mutlu Köy’ Projesi Hayata Geçirildi
26.10.2023 14:35
21
A+
A-

Özel gereksinimli çocuklarımıza yönelik düzenlenen ‘En Mutlu Köy’ Projesi açılış töreni Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Ortahisar Geçit Mahallesi’nde bulunan mekanın açılışına Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Süleyman Gül, İl Protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile özel gereksinimli bireylerin aileleri katıldı.
Ortahisar Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata adapte olmaları, doğanın terapötik etkisinden yararlanarak çalışabilecekleri bir yaşam alanı oluşturmayı hedefleyen projede sera tavuk çiftliği, üretim atölyesi ve rehabilitasyon merkezi bulunmakta ve şimdilik 20 genç burada üretim yapması hedeflenmektedir.
Buradaki konuşmasında Vali Yıldırım, “Toplumda hep birlikte yaşıyoruz. Birlikte yaşadığımız bireyler içerisinde pek çok niteliğe sahip insanımız var. Cumhurbaşkanımızın geliştirmiş olduğu projeler ile uygulamalar devam ediyor. Bu uygulamaların en önemlilerinden bir tanesi de özel gereksinimli bireylerin evlerinde değil toplum hayatına katılmalarıdır. Bugün geldiğimiz mesafe oldukça sevindiricidir. Bundan sonra yapılacak olanlar da bugüne kadar yapılmış olanların teminatıdır. İnşallah bütün ilçelerimize bu tür faaliyetler örnek olur.
Artık özel gereksinimli bireylerimiz evlerinde oturma mecburiyetinde değillerdir. Onların eğitimleri, toplum hayatına ve sosyal hayata katılabilmeleri için her şey yapılmaktadır. Engelli dostu kentler oluşturmaya devam edeceğiz. En Mutlu köy mottosuyla oluşturulan alan hepimizin gururu ve sevinci olacak. Özellikle kıymetli Bakanlarımızın vermiş olduğu destekler için kendilerine müteşekkirim.
Bu bireylerimizin ailelerinin oluşturdukları dernekler, platformlar, vakıflar ve çalışmalar bizler için son derece kıymetlidir. Bu sene değerli eşimin vesile olmasıyla özel gereksinimli bireylerimize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün kampında bir süre yer verdik. Orada aileleri le birlikte zaman geçirdiler.
Bu güzel projeye vesile olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Bu projemiz; engelli kardeşlerimizi bir çatı altında toplamak ve engelsiz faaliyetleri gerçekleştirmek adına gerçekleştirmek istediğimiz bir proje idi. Şu anda En Mutlu Köy Projemizi hayata geçirdik. 11bin 500 metrekarelik alandayız. 1. etabımızı tamamladık ve hizmete aldık. Hem eğitimi hem istihdamı sağlayarak kendilerinin üretimi ile mutluluğunu yaşatmak istedik. 20 engelli kardeşimiz şu an da burada. Kapasiteyi 30’a yükselteceğiz. Engelli kardeşlerimize, şehrimize ve ailelerimizin mutlu olacağını düşündüğüm bu proje hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Doka Genel Sekreteri Kemal Akpınar konuşmasında “Ortahisar Belediyemizin hayata geçirdiği bu projede bulunmaktan mutluluk duymaktayım. Hayalden gerçeğe dönüştü. En Mutlu Köy, en mutlu yarınlara vesile olsun.” ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından Vali Yıldırım, beraberindekiler ile birlikte mekanı gezerek üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Trabzon Valiliği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.