enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
14°C
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Açık
19°C
Çarşamba Açık
20°C
Perşembe Açık
20°C

Sağlık kurumlarında genç istihdamı

Sağlık kurumlarında genç istihdamı
16.04.2023 11:25 | Son Güncellenme: 14.04.2023 14:43
4
A+
A-

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) Teknik Destek Programı kapsamında desteklediği, “SAĞLIK KURUMLARINDA GENÇ İSTİHDAMI VE İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRME EĞİTİMİ” projemizin ilk eğitimini bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde, sağlık yönetimi son sınıf öğrencilerimizle yaptık.
KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Bahittin KAHVECİ yaptığı konuşmasında öğrenciler için yapılan proje bazlı eğitimlerin çok faydalı olduğunu ifade ederek İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkürlerini sundular.
İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanımız Sayın Dr. Erdem ŞEN yaptığı açılış konuşmasında “Bugün burada sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü gençlerle olmak her zaman iyileştirir.” İfadelerine yer vererek, konuşmalarında “Sevgili genç arkadaşlarım, bu yıl proje olarak genişleyerek sizlere de dokunmak istedik çünkü sizlerde “sağlık ailemizin” çok kıymetli bir parçasını oluşturuyorsunuz. Günümüzde gençlerimizin istihdamı daha büyük bir önem arz ediyor. Bu kapsamda, sağlık yönetimi bölümü son sınıf öğrencilerimizi güçlendirip iş hayatına hazırlayarak bu çorbada bizim de bir tuzumuz olsun istiyoruz. Toplamda yedi gün sürecek eğitimlerimizin iki gününü değerli öğrencilerimizle, beş gününü acil servis çalışanlarımızla gerçekleştireceğiz. Yoğun bir tempoda devam edecek eğitimlerimizin bugün ilk günü, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” İfadelerinde bulundular.
Eğitimcilerimiz; KTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi-Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Sedat BOSTAN, “Türkiye’de Sağlık Hizmetleri ve Örgütlenme Yapısı”, Sayın Doç. Dr. Emre Ş. ASLAN “CV Hazırlama ve İş Başvuru Süreci”, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Duygu ÜREK “Sağlık Meslekleri ve İstihdam Türleri”, Sayın Uz. Ahmet YEŞİLDAĞ “Sağlık Sektöründe Kariyer Planlaması” konularında sunum yaptılar.
Kapsamlı ve dolu geçen eğitim programımızın sonunda, öğrencilerimize katılımlarından ötürü katılım belgesi takdiminde bulunuldu.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.