enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2631
EURO
35,0692
ALTIN
2.468,66
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
18°C
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Uzungöl’de kalan depremzedeler için gönüllüler yemek pişiriyor

Uzungöl’de kalan depremzedeler için gönüllüler yemek pişiriyor
13.03.2023 14:06
6
A+
A-

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm merkezlerinden Uzungöl’de kalan depremzedeler için gönüllüler yemek hazırlıyor.

Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından yaklaşık 250 afetzede Uzungöl’deki otel ve pansiyonlara yerleştirildi.

Gönüllüler, depremzedeler için Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu’nun mutfağında yemek pişiriyor.

Depremzedelerin ihtiyaçları, Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Uzungöl Muhtarlığı, Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Okul Aile Birliği, hayırsever iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla karşılanıyor.

Gönüllülerden Özlem Özkan, deprem dolayısıyla herkes gibi kendisinin de büyük üzüntü yaşadığını belirterek, ölenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Depremin, milleti paylaşma ve yardımlaşma ekseni etrafında topladığını vurgulayan Özkan, “Uzungöl’ün gönüllü anneleri olarak, bizim de çorbada tuzumuz olmasını istedik. Bu anlamda Okul Müdürü Zennur Sezer’in organizasyonunda her gün gönüllü olarak okula gelerek misafirlerimze yemek hazırlıyoruz.” dedi.

Depremzede Hüseyin Hallaçoğlu ise yaklaşık 1 aydır Uzungöl’de kaldıklarını ifade ederek, “Uzungöl insanı, sıcak yapısı ve misafirperverlikleri ile bize mükemmel ev sahipliği yaptılar. Okulda her sabah kahvaltı ve akşam yemeği için diğer depremzede aileler ile bir araya geliyoruz. Bize bu imkanları sağlayan ilgililere, hayırsever iş adamlarına hem de Uzungöl’ün gönüllü annelerine minnet borçluyuz.” diye konuştu.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.