enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Az Bulutlu
16°C
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Yağmurlu
15°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

Trabzon’da “Osmanlı Kudüs’te” paneli

Trabzon’da “Osmanlı Kudüs’te” paneli
26.12.2022 10:50
3
A+
A-

Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneğince Yavuz Sultan Selim Han’ın Kudüs’e girişinin 506. yıl dönümü kapsamında “Osmanlı Kudüs’te” konulu panel düzenlendi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde Dernek Başkanı İbrahim Kara, katılımcılara derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Kudüs’ün en büyük caddesinin Sultan Süleyman adıyla anıldığını anlattı.

Osmanlı Devleti’nin Kudüs ve Filistin coğrafyasından 1917 yılında ayrıldığı andan itibaren başlayan süreçte Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yönelik işgalin devam ettiğini dile getiren Kara, “Günümüzde Kudüs’te yaşanan adaletsizlik ve zulüm Yavuz Sultan Selim’le başlayan Osmanlı dönemine olan hasreti gün geçtikçe daha da artırmış ve Osmanlı adaletinin daha iyi anlaşılmasını sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa İslami Eserler Müdürü Naci El-Bukeyrat ise “İsrailliler, sadece Filistinlilerin evlerini yıkmak istemiyorlar, aynı zamanda tüccarların kovulmasını istiyorlar. Mescid-i Aksa’nın bir heykele dönüştürülme çalışmaları da var ve Mescid-i Aksa’yı Yahudi bir alan haline getirmek istiyorlar. Bu konularda sadece bizim değil herkesin büyük bir sorumluluğu var.” diye konuştu.

El-Bukeyrat, Filistinlilerin İsraillilere topraklarını sattığı yönündeki iddiaların da doğru olmadığını söyledi.

Panelin ardından Kara, El-Bukeyrat’a hediye takdim etti.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.