enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
15°C
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Açık
19°C
Çarşamba Açık
20°C

Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısı yapıldı

Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısı yapıldı
18.09.2022 08:57 | Son Güncellenme: 16.09.2022 10:00
2
A+
A-

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, verilen bir aylık aranın ardından eylül ayı toplantılarına başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.

İTFAİYE FİLOSU GÜÇLENDİRİLDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantıya itfaiye filosunu güçlendirdiklerini belirterek başladı. Geçtiğimiz günlerde 5 tane yeni itfaiye aracı satın aldıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Araçlar teslim edildi. Araçları ihtiyaca binaen Tonya, Şalpazarı, Akçaabat, Sürmene ve Araklı ilçelerine tahsis ettik. İnşallah kaza bela olmaz ama olursa da ekiplerimiz ve araçlarımızla yangınlara etkin bir şekilde müdahale etmeye devam edeceğiz” dedi.

MALAZGİRT ZAFERİ ETKİNLİKLERİNE KATILDIK
Ağustos ayının Türk milletinin zafer ayı olduğunu da belirten Başkan Zorluoğlu, “Bu manada Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yıl dönümü dolayısıyla Bitlis’in Ahlat ilçesinde ve Malazgirt’te Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle çok güzel etkinlikler düzenlendi. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak orada bulunduk ve çeşitli etkinliklere katıldık” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM
Büyükşehir Belediyesinin Üniversite Hazırlık Kursu ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Üniversite Hazırlık Kursumuzda 2021-2022 döneminde eğitim gören 360 öğrencimizin 112’si lisans, 178’i ise ön lisans bölümlerine yerleşme başarısı göstermiştir. Öğrencilerimiz diş hekimliğinden hukuk fakültesine, mühendislikten eğitim fakültesine, ilahiyattan mimarlığa kadar birçok alanda başarılı oldu. Büyükşehir Belediyemizin ücretsiz verdiği kurslardır. Çok kıymetli buluyorum ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarıda en büyük paya sahip öğretmenlerimizi de kutluyorum. Şu ana kadar 2022-2023 eğitim öğretim yılı için üniversite hazırlık kursumuza 360 öğrenci kayıt yaptırmıştır. 19 Eylül 2022 tarihinde dersler başlayacaktır” diye konuştu.

DOĞA KAMPI BEĞENİ TOPLADI
Konaklamalı Doğa Kampı Eğitimi’nin küçük bir etkinlik olduğunu fakat çok iyi dönüşler aldıklarını da belirten Başkan Zorluoğlu, “31 Ağustos, 2-7 ve 9 Eylül 2022 tarihleri arasında Ortahisar Millet Bahçesi’nde doğa kampı etkinliği düzenledik. Toplam 160 çocuk katıldı. Çok çeşitli etkinliklerle burada bulunan çocuklara çok farklı beceriler kazandırdık. Özgüvenlerinin artırılması, yaşayarak öğrenme gibi hususlarda ciddi katkılar sağlandı. Bu etkinliklerimiz artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

TRİATLON HEYECANI YAŞANDI
Spor etkinliklerine de çok önem verdiklerini vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Trabzon Yalıncak aile plajında triatlon etkinliği gerçekleştirildi. 9 farklı kategoride toplam 90 sporcu triatlon etkinliklerine katıldı ve heyecanlı anlar yaşadılar” dedi.

BU ŞEHRE ÇOK YAKIŞIYOR
4. Art Trabzon Uluslararası Sanat Buluşması’nın cumartesi günü startını verdiklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Kızlar Manastırı’nda açılışını gerçekleştirdik. 16 Eylül 2022 tarihine kadar etkinlikler devam edecek. Aynı zamanda resim sanatçılarımız şehrin değişik noktalarında da canlı olarak performanslarını sergilemeye başladılar. Şehirde ayrı bir hava oluşturuyor. Bu tür etkinliklerden çok keyif alıyorum. Trabzon’un sanatsal ve kültürel etkinliklerle buluşması bu şehre çok yakışıyor” şeklinde konuştu.

TRABZON’DA MODERN GASİLHANE HİZMETE AÇILDI
Son bir ayda gerçekleşen yatırımlarla ilgili de kısa bilgilendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Pazarkapı’da çok konforlu, çok modern bir gasilhaneyi geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. Elbette Allah düşürmesin ama böyle bir hizmete ihtiyaç vardı. Bahçecik’teki mevcut yerimiz ihtiyacı karşılamayacak durumdaydı. Ulaşım olanakları zayıftı. Burası yolu, otoparkı, dinlenme alanlarıyla vatandaşlarımızın belediye olarak yanlarında olacağımız çok önemli hizmetlerden bir tanesi. Mezarlık hizmetleri anlamında defin dâhil Mezarlıklar Dairesi Başkanlığımız çok başarılı hizmet veriyor. Vatandaşlarımızın en çok memnun olduğu hizmetlerin başında geliyor. Bu noktada Mezarlıklar Daire Başkanımıza ve personeline tekrar teşekkür ediyorum.”

ÇUKURÇAYIR PARKA KAVUŞTU
“Çukurçayır bizim çok önemli çok büyük bir mahallemiz. Hemen dolmuş duraklarının arka kısmındaki Büyükşehir Belediyesine ait ormanlık alanda, hiçbir ağaca zarar vermeksizin çok güzel bir park yaptık. Bir büfe hizmete açtık. Çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ile o alanı değerlendirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Çukurçayır Mahallemize hayırlı olsun.”

3 BETON SANTRALİMİZLE HİZMET VERİYORUZ
“İki beton santralinin bir tanesini Araklı’ya kurduk. Bir tanesinin kurulumu da Vakfıkebir’de tamamlandı. Beton üretme aşamasına geldik. Bu iki santral ve Ortahisar ile birlikte toplam 3 santralle kırsal mahallelerimizdeki beton yol ihtiyacını daha rahat karşılayacak duruma geldik.”

ŞEHRİMİZ ARTIK DAHA IŞIL IŞIL
“Şehir genelinde aydınlatma işine çok önem veriyoruz. Çok güzel görüntüler oluştu. Beşirli bölgesinde 228, Farabi Caddesi’nde 43, Milli Egemenlik Caddesi’nde 34, İskele Caddesi’nde 26, Bedesten Caddesi’nde 9, Hamamizade bölgesinde 14, Ayasofya bölgesinde 18, Meydan bölgesinde 13, Cudibey bölgesinde 4, Toklu Mahallesi’nde 31, Yeni Balık Hali çevresinde 9, Dernekpazarı ilçesi 16, Çaykara ilçesi 21 ve Yomra ilçesi 7 olmak üzere toplamda 473 adet yeni nesil aydınlatma teknolojisine sahip armatürlü dekoratif direk değişimini tamamladık. Şehrimiz daha ışıl ışıl ve canlı bir hüviyete kavuştu. Aydınlatma çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

ATATÜRK KÖŞKÜ BİZİM İÇİN ŞEREF VESİLESİDİR
“Atatürk Köşkü Restorasyon ve Konservasyon işimiz 24 Ağustos tarihinde ihale edildi. Bunun öncesinde biz bir komisyon kurduk. Bu komisyona uzman bilimsel anlamda kendini yetiştirmiş bilim insanları katıldılar. Önce Atatürk Köşkü’nün projesini hazırladık. Daha sonra Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve akabinde ihalesini yaptık. Atatürk Köşkü şehrimizin çok önemli mekânlarından bir tanesi. Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk kez 1924 yılında şehrimizi teşriflerinde orada misafir edildi. 1930’daki ziyaretinde yine bu köşkte misafir edildi. Ancak 1937’deki son teşriflerinde bu mekânda 2 gece konakladı ve vasiyetini yazdı. Şehir olarak bu binaya sahip olmak bizim için şeref vesilesidir. Atatürk Köşkü’ne ayrı bir ehemmiyet atfediyoruz. Yılda ortalama 300 bin insanımız burayı ziyaret ediyor. Ama yıllar boyunca çok yoğun kullanımda olduğu için hem yapısal anlamda bir restorasyon ihtiyacı hasıl oldu hem de şu ana kadar kapsamlı bir çalışma yapılmadığından mobilyaların da elden geçirilmesi zarureti oluştu. İşte biz bu ihaleyle yapısal anlamda gereken dokunuşu yapacağız. Şu an sözleşme aşamasında. 20 Eylül itibarıyla bu mekânı ziyarete kapatıp süratle restorasyon yapacağız. Geçmiş yıllarda da zaman zaman kapsamı sınırlı olmak kaydıyla yapıldı. Bizim yapacağımız, daha önce yapılmayan şey ise bu mekânın içinde bulunan eşyalar perdesinden tablolarına, koltuklarından tüm eşyalarına kadar elden geçirilecek. Ve bunu tamamen profesyonel bir anlayışla gerçekleştiriyoruz. İstanbul’dan bu işleri çok iyi yapan bir ekiple çalışacağız. Onlarla sabah toplantı yapıp, bu eşyaları çok düzgün şekilde alıp oradan çıkaracağız. Eşyalardaki bozulmalar, çeşitli sıkıntılar bu süreçte giderilecek ve Köşk’ün restorasyonu tamamlandığında bu eşyaları alıp yerine koyacağız. Bazı eksiklikler varsa, onları da tamamlayacağız.”

ÇOCUK PARKLARI İNŞA EDECEĞİZ
“Çocuk parkları yapım işi ihalesi 23 Ağustos’ta yapıldı. Sözleşme aşamasındadır. Şehrin değişik bölgelerinde ihtiyaç duyduğumuz alanlarda küçük büyük birtakım çocuk parkları inşasını da bu ihale kapsamında gerçekleştireceğiz.”

ÇOK GÜZEL BİR MEKÂN OLACAK
“Harp Malulü Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yaşam Merkezimiz geçici kabul aşamasındadır. Geçen hafta gittim gördüm. Sahil yolu ile iç yol arasındaki yeşil alanda yapıldı. Çok büyük bir yer değil ama fonksiyonel bir yer. Tekerlekli sandalye ile gazilerimizin gelip vakit geçireceği çok güzel bir mekân olacak. Fiziki yapısı tamamlandı, tefriş aşamasında. Tefrişi tamamlananınca açılışını gerçekleştiririz.”

SÜRMENE PLAJA KAVUŞACAK
“Sürmene ilçemizde Orta Mahalle kuzeyi sahili plaj düzenleme işimiz var. 07 Eylül tarihinde ihalesi gerçekleştirilmiştir. Burada büfe, bay-bayan soyunma ve duş kabinleri, oyun alanı, plaj voleybol alanı, oturma alanları, yürüyüş yolları, cankurtaran kulesi gibi yapılar ihale kapsamında gerçekleştirecek. Sürmene Belediye Başkanımızın talebiydi. İnşallah açılışını beraber gerçekleştiririz.”

TRABZON CADDESİ ÇOK GÜZEL OLDU
“Araklı ilçemizim Trabzon Caddesi’nde dış cephe sağlıklaştırması yapıyoruz. Trabzon Caddesi çok güzel oldu. Kaldırımlarını bütünüyle yeniledik, ışıklandırması tamamlandı, orta refüjü tamamlandı. Asfaltını da yenilemek suretiyle orayı bütünüyle hizmete açmış olacağız. 2 adet binanın dış cephe çalışmaları tamamlanmıştır. Araklı Belediyemize destek olmaya devam edeceğiz.”

ESTETİK DOKUNUŞLARDA BULUNUYORUZ
Estetik ve sanatsal dokunuşlarla şehrimizi güzelleştirmeye devam ediyoruz. Devlet sahil yolu itfaiye kavşağına ‘İyi ki Varsın Eren’ resmi çizildi. Meydan bölgesi Tanjant köprü altı ve motorcu parkında güzel dokunuşlar gerçekleştirdik.”

ARIZA ORANI YÜZDE 95 DÜŞTÜ
“TİSKİ olarak büyük bir altyapı projemiz var. Proje kapsamında şu ana kadar 500 km içme suyu hattı değişti. Bunun 300 kilometresi Ortahisar bölgesindedir. 22 km yağmur suyu hattı, 68 km kanalizasyon hattı, 15 adet yeni depo yapımı, 155 km fiber optik hattı, 16 km doğal gaz hattı yapımı tamamlandı. Büyük altyapı projesi devam ediyor. Bu kapsamda şu ana kadar 7.645 adet binanın canlı bağlantısı yapılarak 55 bin 566 aboneye yeni hattan su verilmeye başladık. Yeni hattan su vermeye başladığımız bölgelerde arıza oranı yüzde 95 düştü. Bu çalışmalarımız şehrin değişik bölgelerinde devam ediyor.”

DOKUNULMAMIŞ YER BIRAKMADIK
“Geçen yıllarda altyapısını yaptığımız yerlerde bu sene çok büyük gayret gösteriyoruz. İddiamız şuydu, hazirandan ekim sonu kasım ortalarına kadar şehrin yakınmasını ortadan kaldıracağız demiştik. ‘Bu sene yol senesi’ sloganıyla da bunu sloganlaştırdık. Ortahisar Belediyemizin de çok büyük gayretleri oldu. Ortahisar Belediye Başkanımızın şahsında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yine Büyükşehir Belediyemizin Yol Yapım, Bakım, Onarım dairemize ve ilgili birimlere üstün gayretleri içi teşekkür ediyorum. Şehrin merkezinden Beşirli’ye, Karşıyaka’dan Erdoğdu’ya, Konaklar’dan Pelitli’ye, Kalkınma’dan Kanuni’ye kadar şehrin dokunulmamış hiçbir yerini bırakmadık. Altyapıdan kaynaklı yollardaki problemleri büyük oranda çözdük.”

DOĞRU STRATEJİYLE BAŞLADIK
“Konaklar, Pelitli, ve Erdoğdu’da bazı bölgelerde bu çalışmalar devam ediyor. Şunu memnuniyetle ifade edeyim biz doğru bir stratejiyle işi başlattık. Ben Çevre Bakanlığında Müsteşar Yardımcısıyken AB Programının başındaydım. Bu tür projeleri Türkiye’nin çok değişik yerlerinde yaptık. Yükleniciler çeperden merkeze gelirler, biz tam tersini yaptık Meydan Uzun Sokak’tan başladık ve Meydan’dan çepere gitmeye başladık. Şu anda şehrin gündeminden bu çalışmalar çıkmış durumda. Epey sıkıntılar yaşandı ama bunun büyük bölümü pandemi dönemiydi. Çok kalabalık bölgeleri o dönemde geçmiş olduk.”

18 İLÇEDE ÜSTYAPI ÇALIŞMASI YAPIYORUZ
“Bu sene yol senesi sloganımız sadece Ortahisar’ı değil, 18 ilçemizin tamamını kapsıyor. Beşikdüzü’nden Of’a kadar neredeyse bütün ilçelerimizde dokunuşlarımız oldu. Bir kısmına yeni gireceğiz, bir kısmı bitti. Önce Beşikdüzü’nden başladık. Yine doğuda Sürmene’den başladık Araklı’ya geçtik. Arsin’e, Yomra’ya, Maçka’ya kısmen dokunduk. Dolayısıyla yıl sonunda 18 ilçemizin tamamında hem asfalt hem de beton programımızı tamamlayacağız. 150 bin ton civarında asfalt sermiş olacağız. 120 -130 metreküp civarında da beton yol kaplaması gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah önümüzdeki yıl yapacağımız yeni kırsal alan beton asfalt yol programıyla ilçe kırsalındaki sorunlara çare olmaya devam edeceğiz.”

4 MAHALLEYE HİZMET VERECEK
“Düzköy İlçesi Çayırbağı Mahallesi İçme Suyu İkmal İnşaatı yapım işi de geçici kabul aşamasındadır. Orası biraz uzun sürdü ama tamamlandı. İş kapsamında; 19 kilometreden fazla içme suyu hattı, 200 m³ depo yapımı tamamlanmıştır. 4 mahallede yaklaşık 3.400 kişiye içme suyu imkânı sağlayacak.”

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’nin norm kadro ihdası ve iptali ile ilgili gündem dışı maddeler gündeme alınarak Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısı, 49 gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.
Trabzon Büyükşehir Belediye

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.