enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,7961
ALTIN
2.396,89
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
15°C
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C

Trabzon’un ilk seyir terası bu yıl sonunda hizmete girecek

Trabzon’un ilk seyir terası bu yıl sonunda hizmete girecek
28.06.2022 10:33
24
A+
A-

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehre en hakim noktalardan birisi olan Boztepe’ye seyir terası yapılması için başlatılan çalışmaların yıl sonunda bitirileceğini söyledi.

Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terası Projesi kapsamında çalışmaların devam ettiği alanda incelemelerde bulunan Genç, burada yaptığı açıklamada, Boztepe’nin proje ile Trabzon’un en cazip noktalarından birisi haline geleceğini belirtti.

Genç, yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda uygulanacak projede iki kent balkonu ve seyir terasının yer alacağına değinerek, “Doğal yüzey üzerinde kazı dolgu en az yapılacak şekilde yerden her noktada en az 20-30 santimetre yükseklikte çelik ayaklar üzerinde inşa ediyoruz. Bu ayaklar üzerinde ahşap yürüyüş platformu inşa edilecek. Yürüyüş platformumuzun genişliği 3 metre, seyir balkonlarında ise genişlik 20 metreyi buluyor. Yine projemiz içinde 2 adet kafeterya, 2 adet de cam kaplama teras yapılacak.” ifadesini kullandı.

Cam teraslar haricindeki tüm yüzeylerin ahşap kaplama yapılacağını aktaran Genç, projedeki bütün ünitelerin dinlenme, gezinti ve izleme ağırlıklı olarak tasarlandığını vurguladı.

Genç, çalışmaları süren projenin 21 milyon 487 bin liraya ihale edildiğini, 24 Aralık 2022’de ise çalışmaların sonlanacağını sözlerine ekledi.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.