enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
34,8370
ALTIN
2.390,63
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
15°C
Pazar Az Bulutlu
15°C
Pazartesi Çok Bulutlu
16°C
Salı Parçalı Bulutlu
19°C

Trabzon’da Kovid-19’u yenen okul müdüründen “kurallara uyun” çağrısı

Trabzon’da Kovid-19’u yenen okul müdüründen “kurallara uyun” çağrısı
25.11.2020 08:35
1
A+
A-

Trabzon’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Hızırbey İlkokulu Müdürü Davut Kalyoncuoğlu, “Maske ve mesafe kurallarına uyulmasıyla okulların en kısa sürede açılmasını temenni ediyorum. Herkes eğer sorumluluğunu yerine getirirse bu hastalığı yeneceğimize inanıyorum.” dedi.

Kalyoncuoğlu, AA muhabirine, bir süre önce şiddetli baş ağrısı ve yüksek tansiyon şikayeti üzerine şüphelenerek yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ve evinde 14 gün karantinaya girerek tedavi gördüğünü söyledi.

Test sonucunun pozitif olduğunu öğrendiğinde çok farklı duygular yaşadığını dile getiren 47 yaşındaki Kalyoncuoğlu, şöyle devam etti:

“Maske gerçekten çok koruyucu bir önlem. Bu zorlu dönemde sağlık çalışanlarının bizi araması moral verdi. Kovid-19 sonrası okula dönmek yeniden doğmak gibi. Tekrar dönünce okulun gerçekten çok değerli olduğunu, iş ortamına girince hayatın başka olduğunu ve değerini de anladım. Kovid-19 olana kadar planlarım hep uzun vadeliydi, sanki bana Kovid-19 hiç uğramayacakmış gibi geliyordu. Hastalık sonrası kısa sürede yapmam gereken ne varsa yapmak istiyorum. Çünkü yarının ne getireceği belli değil.”

Kalyoncuoğlu, öğretmenlik mesleğinin insanlar için ayrı bir önemi olduğuna vurgu yaparak, her insanın hayatında öğretmenlerin ayrı anlam taşıdığını belirtti.

Öğretmenler Günü’nün de çok değerli olduğuna işaret eden Kalyoncuoğlu, “Veliler, çocuklar, öğretmenleriyle birlikte olmak istiyorlar. Onlarla göz teması kurmak çok önemli. Öğretmenlik kalbe dokunma sanatı. Dolayısıyla çocukların kalbine inmek, telefon ve internet üzerinden de oluyor ama yüz yüze gibi hiçbir şekilde olmuyor. Öğretmenlerin istediği tek şey hatırlanmak ve bu süreçte herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi.” ifadelerini kullandı.

Kalyoncuoğlu, okulların kademeli olarak açıldığı dönemde çocukların sevinçle geldiğini kaydederek, “Maske ve mesafe kurallarına uyulmasıyla okulların en kısa sürede açılmasını temenni ediyorum. Herkes eğer sorumluluğunu yerine getirirse bu hastalığı yeneceğimize inanıyorum. Çocukları korumak üzere herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor.” diye konuştu.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.