enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3595
EURO
34,7454
ALTIN
2.394,51
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
16°C
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Kovid-19’u yenen başhekim immün plazma bağışçısı oldu

Kovid-19’u yenen başhekim immün plazma bağışçısı oldu
14.11.2020 07:10
0
A+
A-

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 tanısı konulmasının ardından tedavi sürecinin başladığını ve sağlığına kavuştuğunu ifade ederek, Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğüne immün plazma bağışında bulunduğunu belirtti.

Kovid-19’un henüz bir tedavisinin olmadığını anımsatan Uysal, “Mevcut tedaviler ve uygulamalar, faydası olduğu düşünülen ve benim gibi bu hastalığa yakalanan vatandaşlarımıza şifa olan tedavilerdir. Ancak bu tedavilere cevap veremeyen, yoğun bakımlarda belki de tek tedavi umudu immün plazma olan hastalarımız da mevcuttur.” değerlendirmesinde bulundu.

Uysal, bu hastalar ile yakınlarına umut ve çare olmak adına hastalığı geçirmiş, halen sağlığı yerinde olan tüm 18-60 yaş arasındaki erkek vatandaşları bağışçı olmaya davet ederek, “Türk Kızılay’ımızın ‘virüsü değil iyiliği yayın’ sloganını çok beğeniyor ve destekliyorum. Bu plazma bağışının vatandaşlarımızda bir bilinçlenme ve farkındalık oluşturmasını diliyorum. İşini yüreğiyle, sevgiyle ve büyük bir titizlikle yaptıklarına bizzat şahit olduğum Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederim.” ifadesini kullandı.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.