enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon
Hafif Yağmurlu
18°C
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Parçalı Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Trabzon’da Nefes Kredisi miktarı 26,5 milyon liraya ulaştı

Trabzon’da Nefes Kredisi miktarı 26,5 milyon liraya ulaştı
27.06.2020 14:52
0
A+
A-

TTSO’dan yapılan yazılı açıklamada, odanın haziran ayı meclis toplantısının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Kovid-19 salgını dolayısıyla iş dünyasında yaşanan süreci değerlendiren Hacısalihoğlu, üyelerin görüş ve taleplerinin TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından ilgili bakanlıklara iletildiğini aktardı.

Hacısalihoğlu, iş dünyasının taleplerinin çözüme kavuşturulmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakanlara ve Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek “Güven endekslerinin yukarı doğru seyretmesi geleceğe doğru atılacak adımlarda bizlere moral vermektedir. Özellikle perakende tüketici endeksi ve inşaatla ilgili güven endekslerinin oldukça yüksek çıkması bizlere oldukça moral vermiştir. Umuyoruz bu moralle iç piyasadaki üretim artarak devam edecektir.” ifadesini kullandı.

İstikrar Kalkanı Destek Paketi içindeki konuların süresinin dolduğunu anımsatan Hacısalihoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

“Madem ki pandemiyle mücadelemiz devam ediyor, istihdam yönünden 3 ay daha işçi çıkarmak yasaklandı, iş dünyası olarak beklentimiz bu desteklerin yıl sonuna kadar uzatılmasıdır. Nefes Kredisi’nde ilk limiti doldurduk. Bir miktar da Borsanın kredisinden limit almıştık. Bunun haricinde gelen 7 milyon lira daha Denizbank tarafından kullandırıldı ve limit doldu. Nefes Kredisi’nde Trabzon’da toplam 26,5 milyon lira kredi kullanıldı. Önümüzdeki hafta içinde tekrar limit isteyeceğiz ve sizlere destek vermeye çalışacağız. Diğer bankalar da limitleri açtı.”

Hacısalihoğlu, geçmiş sicilleri iyi olan firmaların kredi kullanmalarında sorun olmadığını ancak sicil geçmişinde sorun olanların kredi kullanamadıklarına dikkati çekerek hükümetin bu tür firmalarla ilgili düzenleme yapması gerektiğini, zor duruma düşmeleri durumunda toparlamanın daha da zor olacağını kaydetti.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.